Opinii

Norocul chior al Angliei

Adrian Jitea

Articol de Adrian Jitea  —  duminică, 30 iunie 2024

Gareth Southgate i-a mai chinuit o dată pe englezi. Naționala pe care o pregătește a fost ajutată de providență în fața Slovaciei și merge în „sferturile” Europeanului practicând un fotbal-somnifer.

Gareth Southgate pare să le facă în ciudă suporterilor. Are la dispoziție o generație de excepție, fotbaliști obișnuiți să atace 90 de minute. Guardiola i-a trimis câteva rotițe din angrenajul lui City, pe Walker, Stones și Foden. De la Arsenal, altă mașinărie ofensivă, au venit Rice și Saka. Kane a dat 45 de goluri în primul sezon la Bayern, Bellingham a câștigat tot cu Real Madrid.

Southgate i-a transformat în hamali. Toți „cară pianul” într-un sictir generalizat. Ridică brațele la fiecare acțiune pozițională. Reproșează lipsa soluțiilor, caută explicații de pe bancă. Gareth notează nonstop în carnețel. Poate glumele-s reale și chiar actualizează lista de cumpărături!

La Gelsenkirchen, două reprize fără șut pe poartă împotriva Slovaciei. Selecționerul își pierduse complet reperele. L-a trimis la joc pe Ivan Toney, un vârf de careu potrivit pentru centrările fără orizont, abia în minutul 90+4.

+47 Foto
Harry Kane a ieșit să vadă cum se prezintă terenul înainte de Anglia - Slovacia / Foto: Imago Images

Într-un gest sfidător al sorții, un noroc chior și nemeritat, Jude Bellingham a egalat. Prima execuție cadrată a fost o „foarfecă” și a fost gol. În prelungiri a marcat și Kane. Bucurie reținută în tribune. Fanii sunt conștienți că „It's not coming home” în acest mod.

Octavian Paler spunea că „te descurci și ți-e de folos farmecul circa 15 minute, după aceea însă ar fi bine să și știi ceva”. Anglia merge în sferturile de finală, dar nu poate spera la trofeu. Nu jucând așa, nu cu un antrenor care anulează toate calitățile fotbaliștilor. Lui Southgate nu-i va fi suficient farmecul în fața Elveției. Norocul nu ține la infinit.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.