Liga 1

Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi

Aurelian Chițu (centru) a semnat cu Hermannstadt, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  luni, 01 iulie 2024

Aurelian Chițu (33 de ani) este noul jucător al celor de la Hermannstadt. Sibienii au anunțat mutarea prin intermediul rețelelor de socializare. Atacantul a evoluat ultima oară pentru FCU Craiova, retrogradată în Liga 2 la finalul sezonului trecut.

Așa cum a anunțat GSP.ro pe 18 iunie, Hermannstadt a bătut palma cu Aurelian Chițu, cel care a marcat 10 goluri în sezonul recent încheiat din Superliga. Hermannstadt este formația care i-a dat lovitura decisivă oltenilor. Sibienii i-au învins în ultima etapă din play-out, scor 3-1, și i-au retrogradat de pe ultimul loc.

Aurelian Chițu, prezentat la Hermannstadt

Bine ai vent la #FCH, Aurelian Chițu!

Aurelian Chițu este un fotbalist cu experiență care, spunem noi, nu mai are nevoie de nici o prezentare. Campion al României cu Viitorul Constanța în sezonul 2016-2017, Aurelian are pe C.V. echipe ca Unirea Slobozia, Valenciennes FC (FRA), PAS Giannina(GRE), Astra Giurgiu, Daejeon Citizen, Daejeon Hana C. (KOR), Farul Constanța și FC U Craiova 1948, echipă pentru care a înscris 10 goluri și a oferit 7 assisturi în 37 de meciuri în sezonul trecut. Aurelian Chițu are 2 selecții în Echipa națională de fotbal a României și o cotă de piață de 450.000 euro pe site-urile de specialitate. Poate evolua ca vârf de atac sau mijlocaș lateral.

Aurelian Chițu a semnat un contract cu A.F.C.Hermannstadt valabil pentru următoarele două sezoane

- comunicat FC Hermannstadt

Aurelian Chițu a semnat cu Hermannstadt, foto: Facebook FC Hermannstadt

Chițu va primi un salariu de 8.000 de euro pe lună în primul sezon, iar în al doilea va câștiga 9.000 de euro lunar. Chițu a avut și alte oferte din Liga 1 în această vară, dar i-a ales în cele din urmă pe sibieni. El va fi concurent cu Ianis Stoica și Daniel Paraschiv în atacul lui Hermannstadt. Mateus Castro a semnat, dar nu s-a mai prezentat la antrenamente.

În sezonul trecut, Chițu a bifat și 7 pase decisive, în afară de cele 10 goluri, însă toate reușitele au venit în sezonul regular. Aurelian a dispărut în play-out, unde în 8 meciuri nu s-a văzut pe tabelă și nici nu și-a servit ideal vreun coechipier.

450.000 de euroe cota lui Aurelian Chițu, potrivit Transfermarkt

De-a lungul carierei, Chițu a mai jucat la Unirea Slobozia, Farul, Valenciennes, PAS Giannina, Astra, Daejon Citizen și FCU Craiova. În sezonul 2016-2017 a câștigat titlul în Liga 1 cu echipa lui Gică Hagi, acesta fiind singurul lui trofeu în carieră.

Match Preview. Franța - Belgia » optimi de finală EURO 2024

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.