Opinii

Acum ori niciodată!

Raul Rusescu, expert GSP Live

Articol de Raul Rusescu  —  luni, 01 iulie 2024

Raportându-ne la situația din prezent a României și Olandei, pentru noi e cel mai bun moment posibil în care ne puteam duela cu batavii într-o fază eliminatorie la un turneu final.

Am 3 argumente:

  1. În 2013, am făcut parte din lotul naționalei care înfrunta Olanda. Ne-a învins cu 4-0 în preliminariile Campionatului Mondial. Echipa batavilor de atunci avea individualități la un alt nivel, vorbeam despre Van Persie, Robben, Strootman, Van der Vaart. Olanda versiunea 2024 este o formație inferioară celei din urmă cu 10 ani. Nu e invincibilă.
  2. Naționala lui Edi Iordănescu a scos oamenii în stradă după 20 de ani. Jocul ne dă speranțe, la fel ca rezultatele obținute de noi până acum la Euro 2024. Ne-am regăsit identitatea și spiritul în această „Generație de suflet”. Nu mai avem valorile Generației de Aur, însă parcursul Elveției - pe care am învins-o în preliminarii - din Germania validează forța României.
  3. În grupe, am întâlnit un singur adversar de calibrul Olandei, Belgia. Am pierdut, însă Koeman nu va avea în teren marți un fotbalist de valoarea lui De Bruyne, un geniu care a hărțuit în permanență apărarea noastră și care a speculat incredibil spațiile dintre linii. Să nu bagatelizăm nici rezultatele obținute cu Ucraina (3-0) și Slovacia (1-1), naționale care au ținut în sah Belgia și Anglia!

Din nou în stradă!

Putem face o surpriză. Spun surpriză pentru că, da, Olanda rămâne favorită! Doar că fără un factor dezechilibrant - cum a fost De Bruyne în efectivul Belgiei și căruia nu-i găsesc un corespondent în trupa Olandei - meciul se poate juca în termenii noștri.

Pariez pe cei 3 oameni din atacul României. Vor fi exponențiali, ei pot decide jocul, indiferent de numele pe care selecționerul va alege să le distribuie în primul „11”.

Cu încredere și entuziasm, ieșim din nou în stradă. Hai, România!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.