Liga 1

Andrei Nicolescu, vești proaste pentru Dinamo » Vasile Șiman i-a blocat pe „câini”: „Am primit o cerere de plată”

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo

Articol de Andrei Petrescu, Romeo Ene, Răzvan Petrescu (video)  —  luni, 01 iulie 2024

Andrei Nicolescu, administratorul special de la Dinamo, nu are vești bune pentru fanii „câinilor”. Clubul se pregătea de ieșirea din insolvență, însă un litigiu neașteptat i-a blocat pe alb-roșii. Vasile Șiman, fostul patron de la Sportul Studențesc, a făcut o cerere de plată, iar clubul are o nouă problemă juridică.

Șiman se referă la situația lui Ionuț Șerban, fostul jucător al lui Dinamo. Din 2013 și până în 2021, Ionuț Șerban a fost captiv la Dinamo din cauza unui motiv aiuritor, mai exact o clauză ce prevedea că în cazul în care Dinamo se desparte de el, indiferent din ce motiv, transfer, reziliere, atunci Vasile Şiman se va alege cu 1 milion de euro.

Mijlocașul i-a părăsit pe „câini” în noiembrie 2021, după ce clubul a intrat în insolvență, iar Dinamo nu i-a achitat lui Șiman 1 milion de euro. Fostul patron al Sportului a profitat de ocazie și a blocat-o pe Dinamo din drumul spre ieșirea din insolvență.

VIDEO. Andrei Nicolescu, vești proaste despre ieșirea din insolvență: „Am primit o cerere de plată de la domnul Șiman”

>

„Cu ieșirea din insolvență ne pregăteam, dar am înțeles zilele acestea că am primit o cerere de plată de la domnul Șiman pentru Ionuț Serban. O să ne ducem spre un alt litigiu. Asta este, probabil a așteptat momentul până la limită. Vedem cât va dura acest litigiu, sperăm că nu mult”, a declarat Nicolescu, imediat după tragerea la sorți a țintarului Superligii.

Dinamo mai avea doar procesul cu Mircea Rednic înainte de ieșirea din insolvență. Lucrurile s-au complicat după decizia lui Vasile Șiman, astfel „câinii” mai au de așteptat câteva luni pentru a ieși din această procedură. Dinamo nu va putea evolua în cupele europene în sezonul 2025-2026.

VIDEO. Andrei Nicolescu, despre programul lui Dinamo în Superliga: „Un impact destul de puternic” » Motivul pentru care transferurile întârzie

>

Conducătorul „câinilor” a oferit și prima reacție după ce Dinamo și-a aflat programul din Superliga. „Câinii” vor debuta pe terenul viceampioanei CFR Cluj și vor juca primul meci de pe teren propriu în compania Petrolului.

„Toate meciurile vor fi grele. Anul trecut am început cam la fel de dur campionatul, acum sper să fim mult mai pregătiți. E bine că primele etape nu jucăm cu FCSB sau Rapid acasă și atunci ne putem organiza mai bine pentru a desfășura meciurile pe Arena Națională.

În rest, un impact destul de puternic la prima etapă, vedem ce va fi. Vom juca pe Arcul de Triumf și Arena Națională. Vom pune un gard despărțitor pentru securitatea oaspeților ca să putem utiliza tot stadionul. Vrem să avem cât mai mulți fani.

Suntem un pic în urmă cu ce ne prognozasem. Discuțiile sunt destul de dificile pentru posturile pe care noi în perioada asta le vedeam a fi completate, respectiv un fundaș dreapta, un fundaș central și un mijlocaș central.

Țintim pentru jucători străini, e destul de complicat în perioada asta. Va fi o revoluție la Dinamo, sper ca jucătorii veniți să aibă un impact destul de repede. Era momentul în care trebuia făcut acest pas pentru că, de ani buni de zile, la Dinamo nu s-a mai întâmplat nimic concret. Rezultatul s-a văzut în ultimii ani.

Ne-am asumat că va fi foarte greu să ajungem în play-off cu toate echipele care își fac planuri pentru play-off anul acesta. Dacă strategia asta va da roade repede vom fi acolo. Dacă impactul acestei mini-revoluții nu va fi atât de bun, vom continua să facem acest lucru, noi credem într-un proiect pe termen lung.”, a declarat Andrei Nicolescu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.