Liga 1

Rapid, victorie în amicalul cu Zaglebie Lubin! Golul decisiv a venit pe final

Giuleștenii au învins-o la limită pe Zaglebie Lubin / Sursă foto: Facebook@ Rapid

Articol de Carmen Dumitru  —  luni, 01 iulie 2024

Rapid și-a continuat seria meciurilor amicale din cadrul cantonamentului din Slovenia cu un test de verificare susținut în compania polonezilor de la Zaglebie Lubin. Giuleștenii s-au impus la limită, 1-0, grație golului marcat de Albion Rrahmani în minutul 82.

În ziua în care și-au aflat programul pentru noul sezon, alb-vișiniii și-au testat forțele cu Zaglebie Lubin, locul 8 în precedenta stagiune din Polonia. Iar după înfrângerea suferită în fața campioanei Sloveniei, NK Celje (0-1), Rapid s-a regrupat și a făcut o partidă solidă în fața formației poloneze.

Rapid, victorioasă cu Zaglebie. Albion Rrahmani a înscris golul decisiv

Cu o formulă de start din care n-a lipsit Filip Blazek, fundașul central slovac transferat zilele trecute, giuleștenii au evoluat fără fisuri sesizabile în fața celor de la Zaglebie. Defensiva lui Lennon a funcționat ireproșabil, într-un meci în care titularul dintre buturi a fost Bogdan Ungureanu, portarul de 17 ani care a debutat deja pentru giuleșteni în prima ligă.  

Unicul gol al partidei a venit în minutul 82, când Albion Rrahmani a deviat inspirat o centrare din flancul stâng, păcălindu-l pe goalkeeperul advers cu o execuție la colțul stâng, care a atins bara înainte de a intra în poartă. 

Iată formula utilizată de Neil Lennon: Ungureanu - Braun, Ignat, Blazek, R. Bădescu - Hasani, Emmers - Micovschi, Papeau, Petrila - Stan. În repriza a doua, tehnicianul scoțian a schimbat aproape complet fața echipei, care a arătat un plus evident odată cu suflul proaspăt venit de pe bancă.

Joi, 4 iulie, Rapid va avea parte de un test mult mai complicat, giuleștenii urmând să se dueleze cu NK Maribor, vicecampioana Sloveniei. 

VIDEO Rapid - Zaglebie Lubin 1-0 (meciul integral)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.