Nationala

Ciprian Marica, după eliminarea României: „Această generație oferă mândrie! Câștigăm o pagină în istorie”

+50 Foto
Ciprian Marica dă pronosticul înainte de România - Ucraina

Articol de Cezar Titor  —  marţi, 02 iulie 2024

Ciprian Marica (38 ani), locul cinci în ierarhia golgheterilor all-time ai României (25 goluri), a tras concluziile după România - Olanda 0-3. Fostul atacant al celor de la Schalke, Stuttgart sau Șahtior consideră că a existat o diferență clară de valoare, însă și că ar trebui să fim mândri de performanțele primei reprezentative.

Parcursul României la Campionatul European a ajuns la final, pierzând contra Olandei în optimile de finală, scor 0-3. Donyell Malen, cu o „doppietta” și Cody Gakpo au semnat reușitele „Portocalei Mecanice”.

Ciprian Marica: „Trebuie să fim mândri de acești băieți”

„Ne-am depășit cu mult așteptările, suntem mândri de acest băieți. Pierdem în această seară, dar câștigăm o pagină în istoria fotbalului românesc. România a fost unită, așa cum nu a mai fost de foarte mult timp. Olanda a fost o nucă tare, așa cum ne așteptam.

Conform statisticilor, am fost mult inferiori, nu ne-am putut ridica la nivelul așteptărilor, s-a văzut că emoții au avut emoții, au făcut greșeli simple. S-au simțit mândri că au reprezentat România. Din păcate, am pierdut”, a declarat Ciprian Marica pentru Pro TV.

Marica a identificat și motivele eșecului României în fața selecționatei lui Ronald Koeman: „Nu am câștigat duelurile individuale, nu am fost proaspeți, ne-am pierdut luciditatea, mai ales în ultimul sfert de teren, astfel nereușind nici să ne fructificăm ocaziile. S-a văzut diferența de valoare.

S-a ridicat ștacheta, așteptările vor fi din ce în ce mai mari. Trebuie să ne calificăm la Campionatul Mondial, este o mai mare presiune pe acest proiect. Până la urmă, această generație ne oferă mândrie. Și-a depășit condiția, îi așteptăm să vină acasă. Sperăm ca băieții să devină un model pentru puștii care vin din spate. ”

Ne-am depășit cu mult condiția. Nu ar trebui să existe nicio dezamăgire, deși în seara asta au fost mulți băieți care nu s-au ridicat la nivelul de optimi. Felicitări pentru ce am obținut, probabil și lipsa experienței a contat. Micile detalii au făcut diferența. Flancul stâng a fost o improvizație. Rămâne o calificare la un Campionat European și una dintr-o grupă facilă

- Leo Grozavu, la GSP Live

VIDEO. Atmosferă superbă creată de fanii „tricolorilor” pe Allianz Arena

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.