Opinii

Suporterii ar fi meritat mai mult

Editorial Marius Mărgărit

Articol de Marius Mărgărit  —  miercuri, 03 iulie 2024

Am aflat cu toții că naționala se întoarce în această noapte acasă. Nu vor fi toți, probabil 16-18 din 26, fiindcă unii pleacă deja în vacanță. Și mesajul e că îi așteaptă pe suporteri la miezul nopții, la cantonamentul de la Mogoșoaia.

După mine, un „henț careu", care poate șubrezi deja relația asta, atât de frumoasă, abia reînfiripată între fani și echipă. Poate că oamenii vor veni în număr mare, dar parcă se putea găsi o altă variantă.

România a câștigat doar un meci, Zidul Galben le-a câștigat pe toate

Naționala vine la salonul oficial pe „Henri Coandă", acolo unde vor avea acces doar primul-ministru și alte VIP-uri politice, dar nu și oamenii care au făcut mii de kilometri și și-au cheltuit din economii prin Germania, să le fie alături, să-i încurajeze. Sau cei de acasă, care au sperat, suferit și cântat și la bine, ba chiar și la înfrângeri.

Dinspre FRF s-a invocat motivul că n-a fost timp să se organizeze chiar acolo, la aeroport, revederea de acasă cu fanii. Până la un punct, pare de înțeles. Toți sunt obosiți, a fost un turneu final dificil, inclusiv de administrat.

Dar eu cred că echipa României ar fi putut face mai mult pentru oamenii care au înconjurat-o cu atâta iubire de-a lungul acestui Euro. Fiindcă, până la urmă, "tricolorii" au rămas datori. Ei au câștigat doar un meci, Zidul Galben le-a câștigat pe toate, de departe, la scor.

Să fim sinceri, naționala și-a depășit condiția, a mers mai mult decât credeam, însă când a dat de forțe precum Belgia și Olanda, n-a rupt gura târgului. A adus însă speranța că încă suntem acolo, că mai contăm în fotbalul mare. Și, mai ales, că vom mai conta!

Georgienii au făcut spectacol, alături de echipa lor, foto: Imago

În Georgia, a fost spectacol. La noi nu s-a putut

Aceasta este esența reacției zecilor de mii de fani de pe arena din Munchen, după un eșec cu Olanda, care ne-a asfaltat ca de obicei. Suporterii au rămas acolo, în tribune, cântând jucătorilor „Suntem mândri de voi!".

Măcar pentru asta, poate că era momentul în care căpitanul Stanciu să-i fi strâns iar pe băieți și să le spnă că oamenii ar merita ca „tricolorii" să vină toți acasă. Și să-și ia la revedere de la fani, să-și mulțumească reciproc, să se mai bucure împreună încă odată. Dar acasă, cu toții. Alții, precum Georgia, au putut.

Nu așa, la miezul nopții, parcă pe fugă, ci a doua zi, undeva, în centrul Bucureștiului. Nu știu ce și cum, dar se putea face ceva. Declarativ, „tricolorii" le-au mulțumit mereu oamenilor, dar mai contează și faptele. Ce aveau de pierdut, o zi de vacanță?! Dar ce aveau de câștigat... Poate ceva și mai mult respect...

PS. Jucătorii României vor ajunge chiar și mai târziu, așa cum au anunțat colegii de la GSP.ro în urmă cu puține minute.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.