Nationala

Mircea Lucescu, prima reacție după eliminarea României: „Jucătorii să înțeleagă” + „Noi nu am jucat cu Olanda”

Mircea Lucescu, la sosirea în țară după România - Olanda

Articol de Adrian Duţă, Carmen Dumitru, Răzvan Petrescu (video)  —  miercuri, 03 iulie 2024

Mircea Lucescu a sosit în țară din Germania, unde a urmărit de pe stadion meciul România - Olanda 0-3, din optimile EURO 2024.

Pe aeroport, Il Luce i-a lăudat pe fanii României care au susținut naționala de la fața locului la meciurile din Germania. Apoi, Lucescu a declarat că participarea naționalei la EURO a fost un câștig și trebuie luată ca o bază pentru ce va urma.

Lucescu i-a încurajat pe jucătorii naționalei și a numit Olanda o „selecționată de posesiuni”.

VIDEO. Mircea Lucescu, prima reacție după România - Olanda

„Ar trebui să eliminăm acest ultim meci din analiza noastră, să nu uităm de unde am plecat și unde am ajuns. Am plecat dintr-un moment delicat al fotbalului nostru, în care nu mai obțineam rezultate, nici la echipele de club, nici la națională.

Publicul nostru a fost extraordinar, jucătorii ar trebui să le mulțumească fanilor. Am văzut că au și făcut-o, cum și publicul a mulțumit după terminarea meciului. Asta înseamnă că lumea își dorește ca aceste performanțe să continue. E imposibil să treci peste niște momente ca acestea, trebuie să înveți și să câștigi experiență.

Ca stare generală, e un câștig acest Campionat European. Fotbalul a scos România în Europa. Jucătorii să înțeleagă că trebuie să mulțumească publicului. Au făcut o performanță importantă, nu extraordinară, dar importantă. Aceasta participare să fie o bază. Toată lumea să considere un exemplu, iar jucătorii noștri să înțeleagă că pot fi competitivi.

Noi nu am jucat împotriva Olandei, ci a unei selecționate a posesiunilor Olandei, ei își aduc jucători la vârste fragede, cu calități native de excepție. Am văzut jucători din Indonesia, Curacao, Surinam, Ghana. Au fost 2 olandezi. Asta să înțeleagă toată lumea, fotbalul acum e o preocupare mondială”, a declarat Mircea Lucescu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.