Euro 2024

Mbappe, discurs politic vehement în conferința dinaintea „sfertului” cu Portugalia: „E urgent! Nu putem lăsa țara pe mâinile lor!”

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 05 iulie 2024

Înainte de Portugalia - Franța, Kylian Mbappe, căpitanul francezilor, a avut un discurs politic apăsat în vederea alegerilor parlamentare din Hexagon, care vor avea loc duminică.

Mbappe i-a îndemnat pe francezi să iasă la vot, pentru ca partidul de extremă dreapta condus de Marine Le Pen, Adunarea Națională, să nu câștige și să nu poată forma noul Guvern al Franței.

Kylian Mbappe: „E urgent! Nu putem lăsa țara pe mâna lor!”

Franța va juca împotriva Portugaliei în sferturile de finală de la EURO 2024, de la ora 22:00. La conferința premergătoare meciului, Mbappe nu a putut evita întrebările despre politică, într-un moment crucial pentru Franța.

Duminică sunt alegerile parlamentare, al doilea scrutin. În primul, Adunarea Națională, partidul naționalist condus de Marine Le Pen, a obținut 29% din voturi. Iar Mbappe se teme de alegerile pe care le-ar putea face conaționalii lui.

„Cred că acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne implicăm. Este o situație urgentă, nu putem lăsa ca țara noastră să ajungă în mâinile acestor oameni. Este o problemă presantă, am văzut rezultatele, este ceva catastrofal! Sperăm ca asta să se schimbe, ca lumea să se unească și să voteze partidul potrivit”, a declarat Mbappe la conferința de presă.

Și o altă legendă a lui PSG e împotriva extremei dreapta

Brazilianul Rai (59 de ani), o altă legendă a lui PSG, a avut de asemenea un discurs politic vehement împotriva partidului de extremă dreapta care va participa la al doilea scrutin de alegeri parlamentare.

„Trăiască Franța, trăiască Republica, trăiască democrația!”, a spus Rai, potrivit Le Parisien. Fostul adversar al Stelei a continuat: „Cunosc bine extrema dreaptă. Se pricep cel mai bine la minciuni.

Extrema dreaptă este sfârșitul lumii, este sfârșitul drepturilor omului, al umanității. În Brazilia, am avut un coșmar. Patru ani de misoginism, patru ani de homofobie, prejudecăți, mii de morți, defrișări. Extrema dreaptă este ura”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.