Publicitate

De ce să alegi un aparat dentar invizibil? 5 avantaje importante

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 05 iulie 2024

Alinierea incorectă a dinților se poate trata, prin purtarea unui aparat dentar, care redă estetica și funcționalitatea danturii, indiferent de vârstă. Atunci când alegi un aparat dentar, ai la dispoziție unul clasic sau unul invizibil, preferat de persoanele care caută un tratament ortodontic cât mai discret.

Dincolo de considerentele estetice, aparatele dentare invizibile oferă beneficii importante pacienților, pe care le poți descoperi mai departe în acest articol.

  • Discreție maximă

Dacă pentru unii pacienți, discreția nu este importantă, atunci când urmează un tratament ortodontic, pentru alții este un factor decisiv în alegerea unui aparat dentar. Cele invizibile sunt discrete și dificil de detectat de cei din jur, putând fi purtate fără să îți afecteze estetica zâmbetului.


Dacă vizibilitatea unui aparat dentar metalic te deranjează, poartă cu încredere unul invizibil. Aliniatoarele transparente exercită o presiune constantă asupra dinților, favorizând alinierea lor, însă fără să fie ușor de observat.

  • Confort sporit

Un alt motiv pentru a alege aliniatoare invizibile este confortul sporit pe care ți-l oferă. Invisalign este un aparat dentar realizat din plastic neted, care este confortabil de purtat. De asemenea, acesta este detașabil și se poate îndepărta, de fiecare dată când vrei să mănânci sau să îl cureți.

  • Personalizare la nevoile fiecărui pacient

Aparatele dentare clasice sunt ajustate la nevoile fiecărui pacient în parte, dar cele invizibile sunt realizate printr-un design 3D, exact după amprentele dentare ale acestuia. Prin urmare, ele sunt precise și se adresează problemelor de aliniere a dinților și a maxilarelor cu care se confruntă pacientul.


După luarea amprentei dentare, aceasta este transformată într-un design 3D, care permite planificarea eficientă a tratamentului. Medicul are un control mai bun asupra tratamentului, iar fiecare etapă a acestuia este planificată în avans, pentru a anticipa în timp util eventualele probleme.

  • Previzualizarea rezultatelor

Cum ar fi să poți vedea rezultatele purtării unui aparat dentar, înainte de începerea tratamentului? Ei bine, dacă alegi unul invizibil Invisalign, este posibil. În acest mod, vei înțelege cum funcționează tratamentul și poți ști exact la ce să te aștepți.


Ca atare, acesta este avantajos atât pentru medic, care poate anticipa evoluția tratamentului, cât și pentru pacient, care va ști de la început ce rezultatele va obține în urma purtării lui.

  • Durată mai scurtă a tratamentului

Timpul de purtare al unui aparat dentar este important pentru tine? Atunci tot cel invizibil este potrivit. Datorită preciziei cu care este realizat, pentru a răspunde nevoilor de aliniere dentară a fiecărui pacient, este scurtată durata tratamentului de 2-3 ori.


Cu fiecare nouă etapă a tratamentului, se fac ajustări, astfel încât eficiența acestuia să fie garantată. În plus, întreținerea unui aparat dentar invizibil nu este complicată. Este recomandat să eviți alimentele prea dure și pe cele lipicioase. De asemenea, este necesar să respecți o igienă dentară riguroasă, prin periajul zilnic, de două ori pe zi, care îți va menține sănătatea orală.


Urmează recomandările medicului, respectă vizitele de monitorizare a tratamentului și așteaptă să observi rezultate. Purtarea corectă a aparatului dentar îți poate reda funcționalitatea și estetica dinților, indiferent de vârstă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.