Campionate

Răsturnare de situație cu Ianis Hagi? » Legenda clubului e convins: „Cu siguranță l-a urmărit în fiecare minut”

+63 Foto
Ianis Hagi

Articol de Emanoil Ursache  —  vineri, 05 iulie 2024

Philippe Clement (50 de ani), antrenorul lui Rangers, ar putea fi dispus să îi mai acorde o șansă lui Ianis Hagi (25 de ani), revenit în Scoția după împrumutul la Deportivo Alaves, în urma prestațiilor pe care le-a avut aripa dreapta la Campionatul European din Germania.

Cel puțin asta susține Barry Ferguson, mijlocaș legendar al lui Rangers între anii 1997 - 2003 și 2005 - 2009, rămas un apropiat al grupării de pe stadionul Ibrox. El e convins că Philippe Clement l-a urmărit pe Ianis Hagi în fiecare minut în care a jucat la EURO 2024.

Ianis Hagi poate primi o nouă șansă la Rangers

Ferguson a apreciat că este posibil ca Philippe Clement să îl considere pe fiul „Regelui” un mare atu pentru noul sezon al lui Rangers, după evoluțiile pe care le-a avut vara aceasta în Germania.

Hagi junior a început ca rezervă cu Ucraina (3-0) și Belgia (0-2), însă a fost titularizat de Edward Iordănescu în partidele cu Slovacia (1-1) și cu Olanda (0-3 în optimi). Ianis Hagi a obținut penalty-ul din care Răzvan Marin e egalat cu Slovacia, reușită decisivă pentru calificarea tricolorilor în optimi.

+63 Foto
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP

Barry Ferguson, impresionat de Ianis Hagi

„Abia după ce a început EURO în Germania și l-am văzut reprezentând țara lui, mi-am amintit că Ianis Hagi este încă un jucător de la Rangers.

Cu siguranță că Philippe Clement a urmărit fiecare minut în care a jucat Ianis și s-ar putea ca antrenorul să fi văzut suficient pentru a crede că ar putea avea un atu major în mâini. Îmi amintesc că m-am gândit că graba (n.r.- sub Beale, fostul antrenor al lui Rangers) de a-l împinge pe Hagi afară pe ușă a fost puțin ciudată.

Hagi nu mai este un copil mic. Este un fotbalist internațional cu experiență și nu există nicio îndoială, în mintea mea, că are ceva de oferit”, a declarat Barry Ferguson, conform ibroxnews.com.

Sezon modest la Deportivo Alaves

Ianis Hagi a reușit să ofere doar două pase de gol în 22 de meciuri pentru Deportivo Alaves în La Liga. Internaționalul român a marcat două goluri în Cupa Regelui, însă reușitele sale au venit în fața unei echipe de amatori, Deportivo Murcia, pe care Alaves a învins-o cu 10-0.

Evoluțiile sale la EURO 2024 par să fi schimbat situația. În februarie anul acesta, jurnaliștii scoțieni susțineau că Ianis Hagi nu se va mai întoarce la Rangers, într-un material dur la adresa acestuia.

Distrus în februarie în presa scoțiană

„Ianis Hagi nu se va întoarce! Rangers i-a oferit tricoul său lui Fabio Silva într-un gest simbolic de despărțire. Chiar dacă din punct de vedere tehnic vara aceasta va fi din nou jucătorul lui Rangers, probabil, Ianis Hagi fie va fi împrumutat, fie va fi vândut.

Și-a stricat, de asemenea, relațiile cu Rangers, când a solicitat să joace (n.r. - când Michael Beale era antrenor), apoi a scuipat clubul când a spus că și-a dorit să joace în campionatul Spaniei. Și era doar un jucător împrumutat în acel moment.”, a notat, la acea vreme, Ibrox Noise.

VIDEO Mihai Stoichiță a lăudat la GSP Live prestația lui Ianis Hagi din România - Slovacia: „A făcut diferența” + Ce zice de suspendarea lui Bancu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.