Tenis

Campioană la Roland Garros cu activități de Wimbledon: broderie, joc de cărți, Lego » Barbora Krejcikova: „Parcă nu sunt la un turneu”

Barbora Krejcikova în acțiune la Wimbledon 2024 Foto: Imago

Articol de Luminița Paul  —  duminică, 07 iulie 2024

Cehoaica Barbora Krejcikova, 28 de ani, numărul 25 WTA, a avansat în „optimi” la Wimbledon, după ce adversara ei, Jessica Bouzas Maneiro, 21 de ani, s-a retras, accidentată, la 0-6, 3-4.

Un trofeu important la simplu, cel cucerit în 2021 la Roland Garros, stă în vitrina Barborei Krejcikova, dar de atunci jucătoarea cehă a avut probleme în a-și recupera forma de vârf. Accidentările i-au destrămat încrederea, însă pare că o recuperează încet-încet.

Surprinzător poate, pe o suprafață cu care nu este neapărat cea mai bună prietenă, cel puțin la simplu: iarba. Krejcikova a avansat în optimile de finală de la Wimbledon pentru a doua oară în carieră, după 2021, beneficiind de abandonul spaniolei Jessica Bouzas Maneiro la scorul de 6-0, 4-3 în favoarea cehoaicei, din cauza unei probleme la spate.

Barbora Krejcikova și explicația progresului: atmosfera relaxată

Tenisul e tenis și rămâne pe primul loc pentru Barbora, ea acordând credit antrenorului Pavel Motl, 26 de ani, care îi este și un bun prieten încă din copilărie. „Simt că merg din ce în ce mai bine”, a admis pentru site-ul tenisovysvet. „Sigur, depinde și pe cine întâlnesc, dar Pavel a venit mereu cu strategii bune, care au funcționat”.

S-ar putea să existe însă un factor suplimentar în creșterea ei de nivel: liniștea. În 2021, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, a stat la un hotel situat departe de complexul All England Club.

Din anul următor însă, a închiriat spațiu într-o casă din zona Wimbledon și a revenit acolo de atunci pentru că se simte foarte bine și s-a împrietenit cu proprietarii. Se simte ca în familie și desfășoară activități domestice.

Recent am început să fac Lego și îmi place foarte mult, am deja o colecție de kit-uri”, a povestit ea pentru sursa citată. De asemenea, brodează și intră în jocuri de cărți cu gazdele. „Mă calmează și mă bucur că am adăugat ceva la ce făceam înainte. Jucăm cărți împreună cu familia unde stau. Atmosfera este atât de relaxată încât nici nu simt că sunt în turneu”, a precizat ea.

2 titlurila Wimbledon are Barbora Krejcikova, dar la dublu, în 2018 și 2022, ambele alături de compatrioata Katerina Siniakova

A salvat o albină

În meciul cu Bouzas Maneiro, deși scurt, a avut loc și o secvență mai puțin obișnuită: Krejcikova a salvat o albină care rătăcea pe Terenul 14. „Am văzut-o acolo și nu am vrut să o calc, să-i curmez viața. Am încercat să o îndepărtez, dar nu stătea pe rachetă, așa că a durat puțin mai mult până când am dus-o în afara terenului”, a detaliat zâmbind Barbora.

În 2021, ea pierdea în „optimi” la viitoarea campioană, Ashleigh Barty. La ediția actuală, o va înfrunta pe favorita 11, americanca Danielle Collins.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.