Altele

Daria Măriuca Silișteanu a adus al patrulea aur pentru România la Campionatele Europene de juniori

Daria Măriuca Șilișteanu la finalul cursei FOTO European Aquatics

Articol de Roxana Fleşeru  —  duminică, 07 iulie 2024

Daria Măriuca Silișteanu (15 ani) a câștigat proba de 100 m metri spate cu un timp de 1:00,72. Delegația tricoloră a încheiat competiția de la Vilnius cu șapte medalii.

În ultima zi a Campionatelor Europene de juniori de la Vilnius, Daria Măriuca Silișteanu a câștigat a patra medalie de aur pentru delegația României.

Legitimată la clubul Dinamo, înotătoarea născută în Fălticeni a reușit o cursă extraordinară la 100 metri spate, ea parcurgând cele două lungimi de bazin în 1:00,72.

Românca a fost urmată de Lora Komoroczy (1:01,39), campioana probei în 2023, și de Estella Tonrath Nollgen (1:01, 49).

Anul trecut, la Belgrad, Daria a fost pe locul al doilea în această probă și pe al treilea la 50 de metri spate.

Timpul realizat de ea la Vilnius reprezintă un nou record național la U15.

Clubul la care este legitimată notează și faptul că timpul Dariei este al doilea din istoria înotului românesc, doar Diana Mocanu stabilind unul mai bun, 1:00,31, dar la 16 ani.

Daria Măriuca Silișteanu, preocupată de tehnică și timpi

„Mă gândesc la recorduri doar la competiții, la antrenament mă gândesc să-mi corectez tehnica și timpii să fie cât mai buni", spunea ea în 2023, un an în care pe lângă medaliile de la CE de junori și-a trecut în palmares și una de la Festivalul Olimpic al Tineretului, unde s-a impus în proba de 100 metri spate.

România a încheiat competiția din Lituania pe locul al patrulea în clasamentul pe medalii grație celor șapte distincții cucerite de tinerii înotători.

Au fost patru de aur (Daria Măriuca Silișteanu – 100 m spate, Vlad Mihalache - 200 m fluture, Robert Badea - 200 m mixt și 400 m mixt), două de argint (Rebecca Diaconescu - 200 metri liber, Aissia Prisecariu -200 m spate) și un bronz (Alexandru Constantinescu 200 m spate). Italia a încheiat pe primul loc cu 17 medalii (9-7-1).

24 de înotători româniau luat startul la Campionatele Europene de juniori de la Vilnius

La ediția precedentă, România a avut un bilanț de șase medalii, patru de argint și două de bronz, iar la cea din 2022, de la Otopeni, de nouă distincții, cinci de aur și patru de argint.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.