Euro 2024

„Ați reacționat împotriva pericolului Marine Le Pen” » Jucătorii Franței, avalanșă de reacții după surpriza din alegerile din Hexagon

Marine Le Pen, liderul partidului Adunarea Națională, foto: Imago

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 08 iulie 2024

Jucătorii naționalei Franței au sărbătorit rezultatul din turul 2 la alegeri parlamentare din Hexagon. Noul Front Popular, alianța de stânga radicală, a câștigat în fața Adunării Naționale, partidul de dreapta radicală condus de Marine Le Pen.

  • REZULTATE ALEGERI FRANȚA: 182 de locuri a câștigat Noul Front Popular, în timp ce partidul centrist al președintelui Macron a bifat 163 de locuri. Adunarea Națională, mișcarea condusă de Marine Le Pen, s-a mulțumit cu 143 de locuri, în condițiile în care era dată ca mare favorită a scrutinului.

Internaționalii francezi au condus o campanie politică chiar în timpul EURO 2024, după rezultatele din primul tur de la alegerile parlamentare din Franța. Adunarea Națională a fost cel mai votat partid la primul tur de scrutin, iar jucătorii, în frunte cu Kylian Mbappe, au îndemnat cetățenii să voteze diferit, provocând chiar un răspuns acid din partea candidatei Marine Le Pen.

Duminică a avut loc al doilea tur al alegerilor, cu două zile înainte de semifinala Franței de la EURO 2024, cu Spania. Iar rezultatul a fost pe placul jucătorilor, care și-au exprimat fericire și „ușurarea” pe rețelele de socializare.

Jucătorii naționalei Franței, fericiți după rezultatul la alegerile parlamentare

Unul dintre cei mai vocali jucători înainte de alegeri, fundașul Jules Kounde, și-a arătat „ușurarea” printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

„Ușurarea este la fel de mare ca anxietatea din ultimele săptămâni. Felicitări tuturor francezilor care s-au mobilizat pentru a se asigura că frumoasa țară Franța nu va fi guvernată de extrema dreapta”, a scris Kounde pe X.

Mesajul postat de Jules Kounde pe X

La rândul lui, Marcus Thuram a transmis și el un mesaj pentru francezi, pe Instagram: „Felicitări tuturor celor care au reacționat la pericolul care planează asupra frumoasei noastre țări. Trăiască diversitatea, trăiască Republica, trăiască Franța. Lupta continuă”, a scris atacantul lui Inter.

Și Tchouameni, mijocașul central al naționalei Franței, a scris pe rețelele de socializare: „Victoria poporului”.

Mbappe i-a îndemnat pe francezi să voteze împotriva lui Marine Le Pen

Franța va juca marți în semifinala EURO 2024

Jucătorii Franței se pregătesc, între timp, pentru partida cu Spania, din semifinalele EURO 2024. Cele două forțe ale Europei se întâlnesc marți, de la ora 22:00, pe Signal Iduna Park.

Cea care se va califica în finală își va afla adversara miercuri, când Anglia și Olanda se întâlnesc în a doua semifinală, de la 22:00, la Munchen.

VIDEO. Toate informațiile înainte de Spania - Franța, prima semifinală de la EURO 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.