Euro 2024

Disensiuni la olandezi! Vedetele împotriva selecționerului Ronald Koeman

Probleme în paradis? Figurile lui Virgil van Dijk, Ronald Koeman și Memphis Depay vorbesc de la sine / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 08 iulie 2024

Virgil van Dijk i-a reproșat selecționerului Ronald Koeman schimbările operate în finalul „sfertului” cu Turcia (2-1). Depay și-a exprimat vizibil nemulțumirea.

Olanda este în semifinale, pregătirile pentru „șocul” cu Anglia sunt în toi. Dar nu chiar totul merge ca pe roate la batavi. Deși atmosfera ar trebui să fie acum dintre cele mai bune, în aer plutește o anume tensiune. Tabloidul german Bild dezvăluie că vedetele Virgil van Dijk și Memphis Depay nu sunt chiar pe aceeași lungime de undă.

Virgil van Dijk n-a fost de acord cu schimbările lui Ronald Koeman

Bild face trimitere la înlocuirile efectuate de Koeman în finalul „sfertului” cu Turcia (2-1). În minutul 86, el i-a introdus pe Joshua Zirkzee și pe Jeremie Frimpong (23), în locul lui Xavi Simons, respectiv Memphis Depay. Schimbări cu care Van Dijk n-a fost de acord. I-a replicat nervos selecționerului și a gesticulat în direcția acestuia.

Depay, la rându-i, a reacționat și el dezamăgit că a fost înlocuit, la ieșirea de pe teren. Fostul internațional german Lothar Matthaus, acum analist TV, certifică tensiunile de la olandezi: „Van Dijk nu este de acord cu înlocuirile, dă clar de înțeles”.

Ronald Koeman a pus „tunurile” pe jucători după 2-3 cu Austria

Faptul că Ronald Koeman nu este prea apropiat de jucători s-a văzut și după singurul eșec suferit de batavi la turneul final din Germania, 2-3 cu Austria în ultimul meci din grupă.

În loc să-și apere oamenii în fața criticilor, selecționerul a trecut el în fruntea contestatarilor și a pus tunurile pe ei. Fără milă!

Pe Joey Veerman l-a înlocuit și apoi l-a desființat

Pe Joey Veerman, pe care-l înlocuise în minutul 35!, l-a desființat la conferința de presă: „Nu se poate așa ceva. Cariera lui internațională cred că s-a încheiat aici”.

Jucătorul lui PSV Eindhoven greșise 53% din pasele încercate (10 din 19) și pierduse 55% din duelurile cu austriecii (16/29). Cum a ajuns pe margine, nu s-a putut abține și a început să plângă!

Un fost mare internațional batav, Rafael van der Vaart, i-a luat apărarea în comentariul live pentru televiziunea NOS, în pauză: „Mi-a părut tare rău pentru Joey Veerman".

VIDEO. Match Preview. Olanda - Anglia » Semifinală - II - EURO 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.