Euro 2024

Marc Cucurella, un nou duel după 8 ani cu Kylian Mbappe: „Pare că nu ar fi implicat în meci” » Ce a spus despre francez și despre comparația cu Puyol

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 08 iulie 2024

Marc Cucurella, marea surpriză a Spaniei la Euro 2024, a vorbit despre duelul cu Franța lui Mbappe.

Marc Cucurella, 25 de ani, poate fi considerat jucătorul „revelație” al Spaniei la EURO 2024. Nu doar suporterii, ci și specialiștii au apreciat evoluția apărătorului stânga.

Catalanul, cu o coafură asemănătoare lui Carles Puyol, a devenit un om esențial în echipa ce luptă pentru al 4-lea trofeu continental. Mai sunt două meciuri până la un triumf remarcabil.

Turneul vieții profitând de accidentarea unui coleg

Fundașul lui Chelsea a atras atenția și prin acea fază din prelungirile partidei cu Germania (1-1, 2-1), când mingea l-a lovit în mână, în propriul careu, dar arbitrul Anthony Taylor nu a acordat penalty. Iscându-se un adevărat iureș printre nemți!

Poate că Marc nu ar fi făcut parte din echipa La Roja ce atacă titlul european dacă José Gayà nu s-ar fi accidentat la sfârșitul lunii mai. Poate jucătorul londonezilor ar fi urmărit turneul la TV sau de pe bancă.

Dar acum tot ceea ce contează este că el, Marc Cucurella, va fi omul care se va lupta cu Kylian Mbappe, Ousmane Dembélé sau Bradley Barcola pentru un loc în marea finală.

8selecții a adunat Cucurella în naționala Spaniei, dintre care jumătate la Euro 2024

Marc Cucurella față în față cu Kylian Mbappe: „Este o adevărată coicidență că nu ne-am mai confruntat de opt ani”

L-a mai confruntat o dată cu Kylian Mbappé, învingând Franța Under-19 cu Spania în 2016.

„Este o adevărată coincidență că nu ne-am confruntat de opt ani, dar acum trebuie. Este unul dintre acei jucători care ar putea să nu pară implicați în meci, dar ajunge să facă diferența. Va fi greu, dar suntem o echipă puternică, solidă. Dacă lucrăm împreună, putem învinge Franța”, a declarat Cucurella pentru site-ul uefa.com.

Cu Nico Williams am avut o legătură imediată. Practic, nu vorbim deloc despre fotbal în afara terenului. Nico este un tip fericit și eu la fel, așa că personalitățile noastre au făcut clic! S-a întâmplat fără să încercăm
- Marc Cucurella, fundaș Spania

26de meciuri a adunat Cucurella pentru Chelsea în ultimul sezon

Ce spune Marc Cucurella despre comparația cu Carles Puyol

Marc a reacționat și cu privire la comparațiile tot mai multe cu Carles Puyol?

„Carles este o legendă. Ceea ce avem în comun este să dăm mereu totul pentru echipă. Își cunoștea foarte bine punctele forte și punctele slabe, iar echipa a fost întotdeauna cea mai importantă pentru el. Este și una dintre caracteristicile mele.

Mă bucur că se face această comparație – a fost un mare jucător care a făcut istorie. Sper să am o carieră similară”, a reacționat fotbalistul lateral.

Nu luăm în calcul să începem vacanța miercuri, pe 10 iulie, ci luni, pe 15 iulie. A fost un sezon dificil deoarece acest turneu a fost mult timp departe de familiile noastre. Dar dacă o încheiem câștigând competiție, ar fi frumos și i-ar face pe mulți oameni fericiți
- Marc Cucurella, fundaș Spania

25de milioane de euro este cota spaniolului conform transfermarkt

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.