Tenis

Elina Svitolina, discurs în lacrimi la Wimbledon, după atacul horror al rușilor din această dimineață: „A fost o zi foarte grea pentru ucraineni”

+26 Foto
Elina Svitolina (29 de ani, locul 21 WTA) a învins-o pe chinezoaica Xinyu Wang (22 de ani, locul 42), scor 6-2, 6-1, în optimile de la Wimbledon. La final, ucraineanca a ținut un discurs extrem de eomționant.

Articol de Alexandru Tomuțiu   —  luni, 08 iulie 2024

Elina Svitolina (29 de ani, locul 21 WTA) a învins-o pe chinezoaica Xinyu Wang (22 de ani, locul 42), scor 6-2, 6-1, în optimile de la Wimbledon. La final, ucraineanca a ținut un discurs extrem de emoționant.

Dimineața zilei de luni, 8 iulie, a fost una extrem de tristă pentru poporul ucrainean, după ce armata rusă a bombardat cel mai mare spital de copii din Kiev. Atacul a provocat cel puțin 7 victime, conform Libertatea.

GALERIE FOTO. Atac macabru al Rusiei la Kiev - 8 iulie 2024. Atenție, imagini tulburătoare!

+26 Foto
Urmările atacului cu rachete lansat de Rusia asupra Kievului / Sursă foto: Imago Images

Pentru sportiva din Ucraina a fost foarte greu să se mobilizeze și să mai poată intra pe teren în meciul din optimile de la Wimbledon. La finalul meciului câștigat în două seturi, aceasta a luat microfonul și a ținut un discurs extrem de emoționant.

A spus cu lacrimi în ochi care au fost trăirile care au încercat-o înaintea acestui meci. Publicul din tribunele arenei a aplaudat-o la scenă deschisă pe sportivă.

VIDEO. Elina Svitolina, discurs emoționant în aplauzele publicului de la Wimbledon: „A fost o zi foarte grea pentru ucraineni”


„Cu siguranță a fost o performanță bună din partea mea astăzi. Este o situație foarte dificilă azi pentru poporul ucrainean. Nu a fost ușor să mă concentrez astăzi pe meci. Începând de dimineață a fost greu să citesc știrile. Mi-a fost extrem de greu să ies pe teren. Sunt fericită că am putut juca astăzi și că am obținut această victorie”, a spus Elina Svitolina, la finalul meciului.

În sferturi, Svitolina o va întâlni pe Elena Rybakina (25 de ani, locul 4 WTA), din Kazahstan. Meciul va avea loc marți, 9 iulie, de la 13:00.

Rybakina s-a calificat în sferturi, după ce sportiva rusă Anna Kalinskaya (25 de ani, locul 18 WTA) s-a retras din cauza unei accidentări.

La final, Rybakina a transmis un mesaj de susținere pentru adversara ei: „Cu siguranță nu este modul prin care mi-am dorit să termin meciul. Anna este o jucătoare mare, dar știam că o doare foarte tare și ar fi fost foarte riscant și dificil să continue să joace.Tot ce îi doresc ei este să aibă o recuperare rapidă”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.