Nationala

Nici nu zici că a trecut România pe aici! „Casa naționalei” din Germania vreme de trei săptămâni nu mai există

+33 Foto
Akon Arena, 8 iulie. Totul s-a schimbat după plecarea echipei naționale FOTO: Andrei Crăițoiu

Articol de Andrei Crăiţoiu, Eduard Apostol  —  luni, 08 iulie 2024

Reporterii GSP.ro au vizitat azi „Akon Arena” din Wurzburg, locul unde s-au pregătit „tricolorii” mai bine de trei săptămâni la Euro 2024, dar nimic nu mai aduce aminte de Edward Iordănescu și elevii săi.

A fost și s-a dus, gata! Pentru România, turneul din Germania este deja o amintire, „tricolorii” sunt în vacanță sau au reînceput antrenamentele la echipa de club, după 0-3 cu Olanda, marțea trecută. Euro 2024 începe mâine faza semifinalelor, mai întâi, la München, Spania - Franța, apoi a doua zi la Dortmund, Anglia - Olanda.

Reporterii GSP.ro acreditați la turneul final din Germania au făcut astăzi o vizită la "Akon Arena" din Wurzburg, locația folosită de echipa națională pentru sesiunile de antrenamente. Am mai fost acolo și a doua zi după plecarea „tricolorilor”, miercurea trecută. La acea vreme, arena era încă branduită cu însemnele Euro, dar și cu cele are FRF și naționalei.

+33 Foto
Akon Arena, 3 iulie. Ultima zi a echipei naționale în Germania FOTO: Andrei Crăițoiu

Totul este curat la arenă, dar nu mai e nimic care să aducă aminte de trecerea „tricolorilor” pe acolo

Mai mult, existau și panourile cu mesajele motivaționale, pe care fotbaliștii le aveau în fața ochilor înainte și după antrenamentele pe gazon, dar și la sala de forță.

Acum, nu mai există nimic din toate acestea! În afara unei foi A4 pe care mai este logo-ul federației, nu am sesizat niciun detaliu care să aducă aminte de echipa noastră națională. Sala de forță a redevenit bufetul stadionului, au fost readuse scaunele de lemn.

În plus, zona vestiarelor este acum dedicată în exclusivitate clubului alb-roșu din localitate, Würzburger Kickers, din liga a patra. Nici în zona terenului nu mai e nimic din ceea ce a fost până săptămâna trecută. Iar gazonul a început "să se ardă" în anumite porțiuni, mai ales că s-a încălzit foarte tare vremea și în zona Bavariei.

+33 Foto
Akon Arena, 3 iulie. Ultima zi a echipei naționale în Germania FOTO: Andrei Crăițoiu

Într-o după-amiază foarte caldă, 32 de grade Celsius, totul la arenă este curat-lună, dar nu mai există ceva care să aducă aminte de trecerea României pe acolo. Asta în condițiile în care în urmă cu patru săptămâni, la primul antrenament deschis, au fost aproape 5.000 de fani exuberanți care au dat culoare locului.

15baze de pregătire au fost urmărite de oficialii FRF înainte de alegerea opțiunii Wurzburg, iar selecționerul Edward Iordănescu a luat decizia finală

De ce a ales Edward Iordănescu cantonamentul la Wurzburg

Selecționerul a considerat că cea mai bună variantă pentru echipa națională a României este baza de pregătire de la Würzburg, un oraș aflat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de München și 300 kilometri de Köln, orașele unde s-au jucat cele patru meciuri ale primei reprezentative.

+33 Foto
Akon Arena, 3 iulie. Ultima zi a echipei naționale în Germania FOTO: Andrei Crăițoiu

Pe lângă condițiile oferite de hotel și stadionul de antrenament, precum și faptul că „tricolorii„ se vor putea pregăti într-o zonă liniștită a Germaniei, un alt criteriu important a fost modalitatea de transport disponibilă pentru deplasarea în orașele unde se vor juca partidele.

Gara din Würzburg are linie directă de tren rapid către toate cele 3 orașe unde aveau să joace „tricolorii” și se află la 4 kilometri de hotel.

În Würzburg sunt aproape 2.000 de români rezidenți, a doua cea mai mare comunitate de străini după cea ucraineană. Baza echipei locale a fost gazda naționalei Ghana la Campionatul Mondial din 2006.

Primul antrenament al echipei naționale în Germania. 5.000 de fani au venit să-i vadă pe jucătorii României

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.