Publicitate

adidas prezintă „FUSSBALLLIEBE FINALE”, mingea oficială ce va fi folosită în semi-finalele si finala UEFA EURO 2024TM

Articol de Gazeta Sporturilor   —  marţi, 09 iulie 2024

  • Cu un design inspirat de culorile naționale ale Germaniei și de trofeul pentru care concurează ultimele patru echipe

  • Aceasta este prima minge oficială de meci produsă pentru o finală a Campionatului European UEFATM care încorporează tehnologia Connected Ball, permițând decizii de arbitraj mai rapide și mai precise, precum și măsurarea statisticilor cheie în joc, cum ar fi viteza, rotirea și distanța

  • Mingea va fi plasată pe un soclu nou pe teren, la ceremoniile de înainte de meciurile semifinale și finale. Soclul în ediție specială este proiectat de duoul de artiști din Berlin, Gonzales Haase AAS.

București, 7 iulie 2024: Astăzi, adidas prezintă noua minge oficială de meci FUSSBALLLIEBE FINALE care va fi folosită în semifinalele și finala Campionatelor Europene UEFA 2024TM din Germania.

Mingea oficială de meci FUSSBALLLIEBE FINALE a primit o reîmprospătare a elementelor vizuale emblematice prezente pe mingea din faza grupelor, cu forme proeminente ale aripilor negre accentuate de margini vibrante, curbe și puncte în culorile inconfundabile ale țării gazdă, Germania: negru, roșu și auriu.

Baza albă este înlocuită de un argintiu atrăgător, semnificând trofeul pentru care vor concura ultimele 4 echipe. Culoarea argintie a mingii a fost special dezvoltată și testată cu sportivi pentru a se asigura că iese în evidență pe teren fără a reflecta lumina de pe suprafață.


Prezentată pentru prima dată de brand la adidas Home of Football din Berlin, FUSSBALLLIEBE FINALE este prima minge oficială pentru finalele UEFA European ChampionshipsTM care dispune de tehnologia Connected Ball - ce oferă oficialilor de meci date precise despre joc în timp real. Combinând datele despre poziția jucătorului în teren cu inteligența artificială, inovația contribuie la tehnologia semi-automatizată de offside a UEFA și a fost esențială pentru sprijinirea deciziilor în timpul meciului pe tot parcursul turneului.

De asemenea, tehnologia îmbunătățește experiența generală de vizionare a fanilor, oferind măsurarea precisă a datelor în joc – inclusiv viteza mingii, rotirea și distanța parcursă de minge înainte de a lovi partea din spate a porții.

Inovațiile continuă, mingea integrând un miez revoluționar numit CTR-CORE, conceput pentru a îmbunătăți acuratețea și consistența transmiterii datelor. Forma sa, concepută pentru o maximă retenție a aerului, pielea din poliuretan (PU) PRECISIONSHELL cu texturi micro și macro și cele 20 de panouri individuale ce o compun, fac ca mingea să aibă o aerodinamică îmbunătățită.

Solène Störmann, Global Category Director pentru Football Hardware la adidas a declarat: „Fiind primul Campionat European UEFATM găzduit de o singură națiune din 2016, ne-am dorit ca FUSSBALLLIEBE FINALE să fie inspirată de culorile emblematice ale drapelului german. Dar, pentru a ieși cu adevărat în evidență cu mingea din meciurile decisive, am optat pentru o bază argintie distinctivă, care face ca aceasta să semene cu râvnitul trofeu pentru care vor concura toate aceste echipe grozave.


A fost o onoare să împărtășim FUSSBALLLIEBE, iubirea pentru fotbal, cu toți fanii din Germania și Europa și ne bucurăm că, odată cu ea, se deschide o nouă eră de inovație tehnică la UEFA European ChampionshipsTM prin tehnologia Connected Ball. Abia așteptăm să vedem noua minge FUSSBALLLIEBE FINALE în meciurile decisive și dorim tuturor echipelor mult succes în timp ce concurează pentru a fi cea mai bună echipă din Europa.”

adidas prezintă, de asemenea, noul soclu pentru minge, ce va fi folosit la ceremoniile dinaintea semifinalelor și finalei. Proiectat de Gonzales Haase AAS, un duo artistic innovator din Berlin, renumit pentru abordarea lor nonconformistă, soclul este realizat din aluminiu anodizat, sub forma unei prisme triunghiulare. Prisma este formată din 54 de triunghiuri, reprezentând cele 54 de asociații UEFA care au concurat în turneele și rundele de calificare UEFA EURO 2024TM

Mingea oficială de meci FUSSBALLLIEBE FINALE susține angajamentul adidas de a contribui cu 1% din vânzările nete către asociația non-guvernamentată Common Goal, ce susține inițiative care generează schimbări sociale de durată pentru comunitățile defavorizate, ajutând la crearea unui viitor mai bun și mai incluziv prin fotbal.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.