Euro 2024

Au republicat scrisoarea vedetei „Furia Roja”, chiar înaintea semifinalei Spania - Franța: „Scuze, Leo. Nici măcar tu nu m-ai distras”

+33 Foto
Fotografia cu Lionel Messi și Dani Olmo, făcută în urmă cu 18 ani // sursă: theplayerstribune.com

Articol de Daniel Grigore  —  marţi, 09 iulie 2024

Dani Olmo, 26 de ani, jucător legitimat la RB Leipzig, este unul dintre cei mai importanți fotbaliști spanioli ai momentului, decisiv în sfertul de finală cu Germania, 2-1, în care a înscris și a oferit pasa decisivă la celălalt gol iberic # Astăzi, înaintea semifinalei cu Franța, The Players' Tribune, compania care servește drept plaformă pe care sportivii își spun cu propriile cuvinte poveștile, a republicat scrisoarea iscălită de Olmo în urmă cu 3 ani.

În aprilie 2021, Dani Olmo, aflat în al doilea lui sezon la RB Leipzig, și-a spus povestea prin intermediul companiei americane The Players' Tribune, a cărei scop declarat este de a le prezenta fanilor poveștile unora dintre cei mai de seamă sportivi.

De-a lungul timpului, acolo au scris fotbaliști precum Xabi Alonso, Kaka, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Fede Valverde și mulți alții.

„Cât de frumos este fotbalul?”, este titlul articolului semnat de Dani Olmo. În cadrul acesteia, el dezvăluie detalii despre primii lui pași în fotbal și cum din renumita academie a Barcelonei, La Masia, a mers la Dinamo Zagreb, în Croația, apoi în Bundesliga, unde evoluează și în prezent.

Au republicat scrisoarea lui Dani Olmo, chiar înainte de semifinala Spania - Franța

Astăzi, cu câteva ore înainte de semifinala Euro 2024 dintre Spania și Franța, meci în care Olmo este anunțat titular, sursa citată a republicat pe rețelele sociale o parte din povestea mijlocașului ofensiv.

Mai exact, bucata în care Olmo descrie cum în urmă cu aproximativ 18 ani s-a simțit „agasat” de insistențele apropiaților de a se fotografia alături de Lionel Messi! Messi era deja popular printre catalani la acea vreme, în al doilea lui sezon la prima echipă a Barcelonei.

„Nici măcar Messi nu m-a distras. Scuze, Leo :)”

Redăm în continuare pasajul respectiv:

Cele mai vechi amintiri ale mele conțin toate mingea. Peste tot, eram lipit de ea. Tot ce voiam era să mă joc tot timpul. Chiar dormeam cu mingea! Chiar prima mea amintire este alături de fratele meu mai mare, Carlos, jucându-ne la niște miniporți puse de părinții noștri în grădină. Aveam 2 ani, Carlos mă așeza în poartă și șuta în direcția mea! Ha-ha! (...)

Am trăit și am respirat sportul rege. Nimic nu conta mai mult pentru mine decât să joc, să am mingea lipită de mine. Știu că toți fotbaliștii spun asta, dar nu cred că înțelegeți cu adevărat.

O să vă ofer un exemplu de cât de dificil eram de separat de minge.

La un moment dat, înainte să mă alătur La Masia, l-am însoțit pe tatăl meu în timp ce el antrena într-un meci la Castelldefels. Aveam 8 ani.

Mă jucam fericit de unul singur cu mingea, când cineva - cred că un prieten de-ai tatălui meu - a venit la mine și mi-a spus: „Hei, Dani, vino aici! Nu ai să crezi asta, dar vei face o poză cu Lionel Messi!”.

Aparent, Messi avea un prieten care juca în acel meci și venise să-l vadă. Wow, Messi? În Castelldefels? Ce copil n-ar fi vrut o fotografie alături de el?

Ei bine, acest copil! Eram ceva de genul: „Nu, mulțumesc, sunt OK. Vreau doar să mă joc în continuare. E doar o poză până la urmă, nu?”.

Dar împotriva voinței mele, m-au așezat lângă Messi și au făcut poza. Nici măcar nu i-am spus ceva. Am așteptat click-ul și apoi m-am întors la mingea mea, de parcă eu îi făceam lui o favoare.

Fotografia cu Lionel Messi și Dani Olmo, făcută în urmă cu 18 ani // sursă: theplayerstribune.com

Acum, pot spune că sunt bucuros că m-au forțat, pentru că încă am avea fotografie înrămată acasă. Totuși, în acel moment nu am fost încântat că prețiosul meu moment alături de minge a fost întrerupt - chiar și de un simbol al fotbalului.

Dar cred că asta ilustrează cât de mult iubeam mingea. Nici măcar Messi nu m-a distras. Scuze, Leo :).

Dani Olmo, în meciul Spania - Germania de la Euro 2024 / Foto: Imago Images

Dani Olmo se laudă cu două goluri și două pase decisive la Euro 2024, deși cu Italia a fost lăsat pe bancă, iar în meciurile cu Croația și Georgia a jucat puțin, sub 40 de minute.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.