Euro 2024

Kylian Mbappe a lăsat masca la cabine și și-a surclasat adversarul direct » Ce s-a întâmplat în primele minute din Spania - Franța

Kylian Mbappe, în duel cu Jesus Navas. Sursă foto: Imago

Articol de Cezar Titor   —  marţi, 09 iulie 2024

Semifinala dintre Franța și Spania a început la ora 22:00, iar băieților lui Didier Deschamps nu le-a luat foarte mult până să deschidă scorul.

Kylian Mbappe, transferat la Real Madrid în această vară, a renunțat la masca purtată în ultimele partide și i-a făcut viața extrem de grea veteranului Jesus Navas (38 ani), titularizat în locul lui Carvajal, cel care a primit cartonaș roșu în sfertul de finală cu Germania.

Mbappe, la primul meci fără mască de protecție

În minutul 9, Mbappe a primit o pasă în flancul stâng și, fiind scos din ofsaid de Jesus Navas, i-a pasat perfect pe Randal Kolo Muani, care a finalizat cu capul din apropiere. Unai Simon a rămas fără replică.


În minutul 14, Jesus Navas a fost avertizat cu cartonaș galben. Patru minute mai târziu, Mbappe a accelerat în același flanc stâng, l-a depășit cu ușurință pe Jesus Navas și a încercat să finalizeze la colțul lung, fiind însă blocat de un fundaș advers.

Mbappe și-a spart nasul în partida de debut la Campionatul European (1-0 cu Austria), a absentat cu Olanda, apoi s-a întors cu gol în fața Poloniei, singurul la acest turneu final. De atunci, a evoluat cu mască, însă a renunțat la aceasta pentru semifinala cu „Furia Roja”.

Acesta a acuzat că masca îi afectează vederea periferică. Didier Deschamps, selecționerul „Cocoșului Galic”, declara următoarele: „Trebuie să ții cont și de transpirație, îui intră în ochi. A început să se obișnuiască, dar îi poate afecta vederea periferică”. Astfel, pentru a fi la capacitate maximă în duelul cu Spania, fostul fotbalist al celor de la Paris Saint-Germain sau Monaco a renunțat la mască.

VIDEO. Cele mai importante informații înainte de Olanda - Anglia


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.