Liga 1

Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului: „Bun venit!”

Petrolul Ploiești, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 10 iulie 2024

Petrolul Ploiești și-a prezentat noul antrenor. Tehnicianul bosniac Sanjin Alagic (46 de ani) este noul membru al staff-ului tehnic. Acesta îl va ajuta pe Mehmet Topal, instalat ca „principal” la începutul lunii iunie.

Clubul a făcut anunțul prin intermediul rețelelor de socializare. Acesta deține licența UEFA PRO și va colabora cu Topal pe banca ploieștenilor. Așadar, continuă schimbările la Petrolul după ce clubul a fost preluat de un grup de investitori din Turcia. Alagic este în acte antrenorul Petrolului, însă Mehmet Topal va răspunde de rezultatele echipei.

Sanjin Alagic, prezentat la Petrolul

Bun venit, Sanjin Alagic!
Tehnicianul bosniac Sanjin Alagic este noul membru al staff-ului tehnic al echipei noastre. În vârstă de 46 ani, deținător al licenței UEFA Pro, Alagic va colabora, astfel, cu Mehmet Topal pe banca tehnică a „galben-albaștrilor” în sezonul 2024-2025.

Născut la Sarajevo, Alagic a fost antrenor secund la naționala U21 a Bosniei, în perioada 2016-2019, iar ca antrenor principal a activat, la nivel de seniori, la Al-Salmiya (Kuweit), STK Samorin (Slovacia) și Nairobi City Stars (Kenya). Ultima dată, Alagic a lucrat în cadrul clubului Velez Mostar, iar de-a lungul carierei a mai activat la Academiile grupărilor FK Sarajevo (Bosnia), Al-Ahli (Bahrain), Al-Salmiya (Kuweit) și SC Qadsia (Kuweit).

Dobrodošli, Sanjin Alagic!

- comunicat Petrolul Ploiești

Sanjin Alagic, prezentat la Petrolul, foto: Facebook Petrolul Ploiești

Odată cu preluarea echipei de pe „Ilie Oană”, investitorii turci au început transformarea echipei galben-albastre. Primul amendament al acestora a fost numirea pe banca tehnică a lui Mehmet Topal, fost jucător la Valencia, Galatasaray, Fenerbahce sau Beșiktaș, dar și căpitan al primei reprezentative.

Acum, Sanjin Alagic îl va ajuta pe Topal să-și îndeplinească obiectivele. Petrolul se pregătește pentru un sezon în care ar putea ataca play-off-ul, după ce a terminat pe 11 și a avut emoții în legătură cu retrogradarea.

Ploieștenii i-au legitimat în această vară pe Ricardinho, Alexandru Mateiu, Alexandru Tudorie, Tidiane Keita și Alexandru Stănică.

Petrolul debutează în noul sezon de Superliga luni, 15 iulie, pe teren propriu cu nou promovata Gloria Buzău.

Eu și echipa mea vom da tot ce putem pentru echipa asta care are un secol de existență. Românii și turcii nu diferă mult, sunt sigur că vom avea o relație bună aici. Nu prea am urmărit liga din România, precum pe cele mari din Europa, dar știu în mare parte despre ce e vorba

- Mehmet Topal, antrenorul Petrolului

Match Preview Paks - Corvinul » Manșa tur din primul tur preliminar Europa League

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.