Campionate

Și-a anunțat retragerea din naționala Argentinei după calificarea în finala Copa America: „A venit timpul”

Angel Di Maria se retrage de la naționala Argentinei. Foto: Instagram

Articol de Romeo Ene   —  miercuri, 10 iulie 2024

Angel Di Maria (36 de ani) se retrage de la naționala Argentinei după finala Copa America 2024. „Pumele” au învins-o pe Canada în semifinale și vor juca finala cu Uruguay sau Columbia. Fotbalistul a precizat după meciul cu Canada faptul că a venit timpul să se retragă de la echipa națională.

Di Maria, jucător de bază al Argentinei în ultimii ani, al patrulea jucător ca număr de selecții din istorie (144), a explicat la finalul partidei cu Canada faptul că nu este pregătit să se despartă de echipa națională, însă a venit timpul ca acest lucru să se întâmple.

Angel Di Maria se retrage de la naționala Argentinei

„Nu sunt pregătit pentru ultimul meu meci la echipa națională, dar a venit timpul. Orice s-ar întâmpla în finală, pot ieși pe ușa din față. Am dat totul. Mi-am dat întotdeauna viața pentru acest tricou. Au fost și momente mai puțin bune, dar le sunt recunoscător tuturor celor care m-au susținut,”, a precizat Di Maria, citat de sportskeeda.com.


Di Maria a fost titular în succesul Argentinei cu Canada, din semifinalele Copa America. A fost schimbat de selecționerul Scaloni în minutul 78 cu Nicolas Gonzalez (26 de ani).

Fotbalistul celor de la Benfica este reprezentativ pentru naționala Argentinei. A înscris 31 de goluri și a oferit 32 de assist-uri, fiind pe locul 6 în topul celor mai buni marcatori din istoria echipei naționale. Ultimul meci de impact în care a marcat a fost finala Cupei Mondiale din 2022, atunci când Argentina a învins-o la loviturile de departajare pe Franța.

Angel Di Maria, foto: Imago Images

Lionel Messi, discurs pentru Di Maria, înaintea meciului cu Canada


Imediat după meci, fostul jucător al lui Real Madrid a dezvăluit discursul căpitanului Lionel Messi din vestiar înaintea duelului cu Canada.

Di Maria a precizat faptul că starul lui Inter Miami le-a explicat colegilor faptul că trebuie să obțină această calificare pentru el, iar acest aspect l-a emoționat enorm.

„Astăzi, înainte să intrăm pe teren, Lionel Messi a ținut un discurs în care a spus faptul că trebuie să ajungem în finală pentru mine. Am fost foarte mândru, acest grup mi-a dat totul.”

Match Preview Paks - Corvinul » Manșa tur din primul tur preliminar Europa League

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.