Stranieri

Horaţiu Moldovan pleacă de la Atletico Madrid după doar 6 luni! » Mutare-surpriză: va fi coleg cu un alt român de la Euro, se pun la punct ultimele detalii

+35 Foto
Horațiu Moldovan / Foto: Imago Images

Articol de Emanoil Ursache  —  miercuri, 10 iulie 2024

Portarul Horaţiu Moldovan (26 de ani), rezerva lui Jan Oblak (31 de ani) la Atletico Madrid, ajuns pe banca echipei naționale a României la EURO 2024, poate fi împrumutat de madrileni la Rayo Vallecano, echipă care a terminat pe locul 17 în La Liga sezonul trecut.

Moldovan și-a exprimat dorința de a pleca de la Atletico Madrid încă dinainte de Campionatul European din Germania, în contextul în care nu a apucat să joace niciun minut pentru trupa pregătită de Diego Simeone.

Slovenul Jan Oblak a fost de neclintit dintre buturile madrilenilor și din ianuarie 2024, de când goalkeeper-ul român a fost transferat pe Wanda Metropolitano de la Rapid în schimbul sumei de 800.000 de euro.

Horaţiu Moldovan poate deveni coleg cu Andrei Rațiu la Rayo Vallecano

Rayo Vallecano, grupare din La Liga la care evoluează și Andrei Rațiu, și-a manifestat interesul pentru a-l împrumuta pe fostul portar al Rapidului, conform site-ului orangesport.ro. În aceste momente se poartă negocieri între conducerea celor de la Rayo și reprezentanții internaționalului român, în timp ce acesta se relaxează în vacanță.

Dacă interesul se va concretiza într-un transfer, Horațiu Moldovan ar urma să concureze pentru un loc de titular cu spaniolii Dani Cardenas (27 de ani) şi Miguel Morro (23 de ani).

S-ar putea lupta pentru un loc de titular

Titular în 37 de meciuri din 38 din La Liga a fost nord-macedoneanul Stole Dimitrievski (30 de ani), plecat liber de contract la Valencia.

Cardenas a jucat doar în ultima etapă, astfel că Horațiu Moldovan ar avea toate șansele să se lupte chiar pentru statutul de titular de drept la Rayo Vallecano, spre deosebire de Atletico Madrid unde s-a dovedit că nu poate emite nicio pretenție în fața lui Oblak.

Rămâne de văzut, de asemenea, ce se va întâmpla cu Andrei Rațiu (26 de ani). Fundașul dreapta al României a fost utilizat doar în 12 partide din campionat, însă a avut o evoluție consistentă la Campionatul European din Germania, acolo unde a fost remarcabil în toate meciurile naționalei.

Astfel, este plauzibil ca tânărul antrenor Inigo Perez (36 de ani) să îi acorde mai multe șanse lui Rațiu în sezonul următor.

11selecții a adunat Horațiu Moldovan pentru naționala României

Horațiu Moldovan/ foto: Instagram @Atletico Madrid

O altă variantă pentru Moldovan ar fi Celtic, spun britanicii

Presa britanică anunță că Horațiu Moldovan este pe radarul celor de la Celtic Glasgow. Joe Hart, portarul celor de la Celtic, tocmai s-a retras din fotbal, iar scoțienii îi caută înlocuitor. Moldovan a fost și în iarnă pe radarul scoțienilor.

Portarul anunța înainte de Euro, acolo unde nu a jucat niciun minut: „Nu-s genul căruia îi place să facă excursii, așa, pe românește. Nu știu dacă vara asta plec, pentru că depinde de ce fac la EURO, depinde de ce oportunități apar, dar clar vreau să merg undeva să joc. Fie vara asta, fie în iarnă vreau să plec de la Atletico Madrid”

VIDEO EXCLUSIV Răzvan Lucescu, despre România la Euro: „Românii s-au unit și-am lăsat o impresie extraordinară în Europa”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.