Liga 1

Schimbul momentului în Superligă! Cluburile s-au înțeles, detalii de culise

Gheorghe Hagi

Articol de Eduard Apostol, Emanoil Ursache  —  miercuri, 10 iulie 2024

Farul Constanța și FC Botoșani s-au înțeles să facă un schimb de jucători. „Marinarii” îl vor ceda pe Ștefan Bodișteanu (mijlocaș ofensiv, 21 de ani), în timp moldovenii au fost de acord cu transferul lui Victor Dican (stoper și mijlocaș central, 23 de ani), căpitanul echipei dorit în trecut și de FCSB.

În ianuarie 2022, FC Botoșani a plătit 100.000 de euro către Universitatea Cluj pentru serviciile lui Victor Dican, la care s-au adăugat acum 150.000 de euro. Plus TVA.

Acum, moldovenii l-au cedat pe Dican la fosta campioană din 2023, alegând să-și asigure, în schimb, serviciile lui Bodișteanu.

Victor Dican

FC Botoșani și Farul Constanța și-au păstrat procente dintr-un viitor transfer

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Farul Constanța a păstrat 10 % din suma unui eventual viitor transfer al lui Bodișteanu, în timp ce Botoșani a rămas cu un procent de 20 % pentru Dican.

FC Botoșani a fost de acord cu Bodișteanu în locul lui Victor Dican, mai ales că angajamentul lui Dican cu trupa pregătită de Bogdan Andone urma să expire în vara anului viitor.

Victor Dican a ales-o pe Farul în locul banilor

Pe lângă interesul celor de la FCSB, Dican a mai fost ofertat de către KS Cracovia, Riga și Levski Sofia. Din informațiile GSP, echipele respective au oferit salarii de până la 15.000 de euro pe lună, însă stoperul și-a dorit mai mult să evolueze pentru Farul. Dican a făcut această alegere, chiar dacă Gheorghe Hagi îi va oferi mai puțini bani.

Victor Dican a semnat deja contractul cu Farul Constanța, în această dimineață. El urmează să fie prezentat oficial de către „marinari”.

În sezonul trecut, Ștefan Bodișteanu a fost împrumutat de Farul la Oțelul Galați, pentru care a reușit două goluri și 4 pase de gol în 34 de meciuri din Superligă.

Ștefan Bodișteanu

Între timp, FC Botoșani a anunțat pe site-ul oficial că Bodișteanu a semnat un contract valabil pe următorii 3 ani.

Victor Dican a strâns la FC Botoșani, în stagiunea precedentă, la nivelul primului eșalon 37 de partide, 3 goluri și o pasă de gol.

Ovidiu Ioanițoaia laudă prestația lui Ianis Hagi din meciul cu Slovacia: „Folosirea lui s-a dovedit o carte inspirată a lui Edi Iordănescu” + Ce zice despre penalty-ul transformat de Răzvan Marin

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.