Tenis

Novak Djokovic, calificat fără joc în semifinala de la Wimbledon! „Demonul” s-a retras: „Sunt devastat!”

Novak Djokovic, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 10 iulie 2024

Novak Djokovic (37 de ani, 2 ATP) s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon 2024 după ce adversarul său din sferturi, Alex De Minaur (25 de ani, 9 ATP) s-a retras din competiție în urma unei accidentări pe care a suferit-o la ultimul punct al meciului cu Arthur Fils.

Partida dintre Nole și De Minaur ar fi trebuit să aibă loc astăzi, de la 17:00. Aflat pe locul 9 ATP, De Minaur venea după cel mai bun an al carierei. S-a accidentat la finalul meciului cu Fils, din optimi.

Novak Djokovic s-a calificat, astfel, în cea de-a 49-a semifinală de Grand Slam din carieră. L-a egalat pe Roger Federer la Wimbledon, cu 15-a semifinală, și vânează recordul elvețianului, de 8 trofee pe iarba londoneză. Dacă izbutește acest lucru, Djokovic ajunge la 25 de Grand Slamuri în carieră, cele mai multe la băieți. Ar fi egalul australiencei Margaret Court, în schimb, la simplu.

Deocamdată, Djokovic, loc 3 ATP, se va întâlni în semifinale cu câștigătorul dintre Lorenzo Musetti și Taylor Fritz.

Novak Djokovic, calificare în semifinalele de la Wimbledon 2024 după retragerea lui De Minaur

La finalul partidei cu Fils, De Minaur a suferit o accidentare exact în momentul în care avea mingea de meci. „Sper să fie doar o sperietură şi să fiu bine. Voi fi bine”, afirmase De Minaur, care nu s-a bucurat de victorie, parcă prevestind faptul că nu-l va întâlni pe Djokovic.

Cel care ar fi trebuit să-l înfrunte pe Nole a făcut astăzi anunțul: „Evident că nu este un anunț pe care mi-aș fi dorit să-l fac vreodată. Sunt devastat. Am fost nevoit să mă retrag din cauza unei dureri în zona șoldului. Am simțit o durere puternică în ultimele trei puncte ale meciului cu Fils.

VIDEO. Momentul accidentării lui De Minaur, la 02:47

Am făcut ieri un control și mi s-a confirmat accidentarea. Aș fi riscat mult dacă aș fi continuat să joc. Este devastator. Am știut imediat cum am simțit durerea faptul că s-a întâmplat ceva rău. Au fost două zile pline de îngrijorare și ar fi putut fi și mai rău.”, a declarat De Minaur, citat de express.co.

La conferința de presă, „Demonul” asigurase faptul că va putea juca fără probleme în sferturi. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon fără să-și dispute partida.

Este foarte regretabil, nu este ceva ce vrei, dar asta este iarba. În anii precedenți, am văzut foarte puțini jucători alunecând pe iarbă. Doar Novak făcea asta, dar, pe măsură ce trec anii, alunecarea pe această suprafață devine din ce în ce mai comună. Mulți dintre noi devin din ce în ce mai încrezători în această procedură. În ultimii ani, am depășit acel blocaj mental de frică de alunecare pe iarbă și acum m-am obişnuit să mă mișc de parcă aș fi pe hard.”, a spus De Minaur, citat de Eurosport.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.