Campionate

Vestea momentului în Premier League » Coproprietarii au părăsit-o pe Newcastle după numai 3 ani

Oamenii de afaceri Amanda Staveley și șoțul ei Mehrdad Ghodoussi, coproprietarii celor de la Newcastle, au părăsit clubul englez după 3 ani petrecuți pe St James’ Park.

Articol de Alexandru Tomuțiu   —  miercuri, 10 iulie 2024

Oamenii de afaceri Amanda Staveley și șoțul ei Mehrdad Ghodoussi, coproprietarii celor de la Newcastle, au părăsit clubul englez după 3 ani petrecuți pe St James’ Park.

Amanda Staveley și soțul ei urmează să încheie în mod oficial socotelile cu clubul englez. Din octombrie 2021, aceștia dețineau un pachet de 10 la sută din acțiunie celor de la Newcastle. În acești aproape 3 ani, cei doi au fost cei care au făcut legătura dintre partea sportivă și cea administrativă a clubului.

Staveley și Ghodoussi au fost cei care au intermediat afacerea din 2021, când Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită a achiziționat 80 la sută din acțiunile „coțofenelor” de la Mike Ashley, vechiul proprietar.

În 2017, Amanda încercase de 3 ori să achiziționeze întreg clubul de la Ashley, dar încercarea acesteia nu a avut succes


Plecarea celor doi va urma să devină oficială în scurt timp, anunță The Athletic.

Ce au realizat Amanda Staveley și Mehrdad Ghodoussi în cei 3 ani petrecuți la Newcastle

Amanda Staveley și Mehrdad Ghodoussi

În momentul ajungerii celor doi la Newcastle, „coțofenele” se aflau pe locul 19 în Premier League. La acel moment, proprietarii din Arabia Saudită anunțau că își propun câștigarea titlului în următorii 5 ani.


După 5 săpătmâni de la sosirea celor doi, aceștia au decis să îl demită pe Steve Bruce, antrenorul din acel moment. L-au numit pe Eddie Howe, care a reușit să salveze clubul de la retrogradare în sezonul 2021-2022, după o perioadă de transferuri invernală în care Newcastle a adus jucători în valoare de 109 milioane de euro. Fotbaliști precum Kieran Trippier sau Bruno Guimaraes ajungeau atunci pe St James’ Park.

Anul următor, Newcastle a încheiat pe locul 4 în Premier League, calificându-se în Liga Campionilor pentru prima dată din 2003. De asemenea, „coțofenele” au jucat în finala Cupei Angliei, dar au pierdut împotriva celor de la Manchester United, scor 0-2.

Sezonul trecut, Newcastle a încheiat pe locul 7 în Premier League, ratând șansa de a juca în cupele europene și în stagiunea următoare.

Newcastle a pregătit plecarea celor doi

Newcastle l-a adus pe Paul Mitchell. Acesta va fi noul director sportiv al clubului. În trecut, el a mai lucrat la cluburi precum Southampton, Tottenham, RB Leipzig și Monaco. Mitchell va colabora cu un nou director executiv, Darren Eales.

Match Preview. Olanda - Anglia » Semifinală - EURO 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.