Liga 1

Un club din Superligă a încercat o adevărată lovitură pe piața transferurilor: „Am luat legătura cu Florin Niță”

Florin Niță, în timpul partidei cu Olanda din optimile Euro 2024. Sursă foto. Imago

Articol de Cezar Titor  —  miercuri, 10 iulie 2024

Alexandru Meszar, conducătorul celor de la UTA Arad, a anunțat că „textiliștii” au încercat o adevărată „bombă” în această campanie de mercato estival: înregimentarea lui Florin Niță, titularul de drept dintre buturile echipei naționale la Campionatul European.

Formația lui Mircea Rednic a avut o campanie de transferuri spectaculoasă, aducând nu mai puțin de 11 jucători până în acest moment: Robert Popa, Dejan Iliev, Kouya Mabea, Luca Innocenti, Cornel Râpă, Benjamin van Durmen, Valentin Costache, Alexandru Cîmpanu, Loai Halaf, Andrei Dumiter și Jordan Kadiri, Valentin Borcea și Raoul Cristea.

UTA a încercat să îl aducă pe Florin Niță, titularul echipei naționale

În această vară, arădenii au renunțat la cei doi goalkeeperi de bază din sezonul trecut: Florin Iacob și Danylo Kucher, în locul acestora fiind aduși Robert Popa (21 ani, de la FCU Craiova) și Dejan Iliev (29 ani, de la FK Sarajevo).

Cu toate acestea, patronul clubului, Alexandru Meszar, a dezvăluit că s-a încercat o adevărată lovitură. „Eu mi l-aș fi dorit pe Niță în poartă, spre exemplu. Nu mai avea contract și am luat legătura cu el, însă ne-a transmis să mai așteptăm”, a declarat acesta, potrivit sportarad.ro.

De serviciile lui Niță s-a interesat și Rapid. De-a lungul carierei, portarul primei reprezentative a mai jucat pentru Concordia Chiajna, FCSB, Sparta Praga, Pardubice și Gaziantep.

Transferul lui Otele în Emirate aduce bani și la Arad

Philip Otele, golgheterul Superligii de sezonul trecut, la egalitate cu Florinel Coman, s-a transferat la Al-Wahda (Emiratele Arabe Unite) pentru 3,5 milioane euro. Nigerianul a fost transferat în Gruia chiar de la UTA Arad, echipă pentru care a evoluat în perioada februarie 2022 - iunie 2023.

„Ne-am bucurat să aflăm că Otele a fost vândut de CFR Cluj, căci din suma totală și UTA beneficiază de un procent. E vorba despre acea taxă de solidaritate, care cred că se calculează și în funcție și de numărul de luni și zile în care Otele a activat la clubul nostru”, a declarat Meszar, conform aceleiași surse citate.

Taxa de solidaritate este un mecanism prin care un club trebuie să împartă o anumită sumă tuturor cluburilor pentru care respectivul jucător a evoluat între 12 și 23 ani. Astfel, UTA urmează să primească în jur de 50.000 euro din partea formației finanțate de Neluțu Varga.

VIDEO. Cele mai importante informații înainte de Paksi - Corvinul, debutul hunedorenilor în Europa League

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.