Euro 2024

Incidente șocante înainte de Olanda - Anglia » I-au luat pe sus pe englezii de la terasele din Dortmund, au zburat pumni și scaune!

+9 Foto
Incidente grave înainte de Olanda - Anglia, semifinală la Euro 2024

Articol de Cezar Titor  —  miercuri, 10 iulie 2024

Înaintea semifinalei de la Campionatul European dintre Olanda și Anglia, au existat incidente serioase între suporterii celor două naționale, soldate inclusiv cu rețineri și rănirea mai multor fani.

Chiar dacă serviciile de urgență au încercat să restabilească ordinea, terasa la care stăteau suporterii britanici a fost complet devastată, notează presa din Germania. Conform surselor, au existat și mai mulți răniți, însă acest lucru nu a fost confirmat oficial de forțele de ordine din Dortmund.

VIDEO. Incidente șocante în Dortmund, înainte de Olanda - Anglia! Fanii olandezi și cei englezi, bătaie în toată regula, chiar înainte de semifinala Euro 2024

Conform voetbalprimeur.nl, care îi citează pe cei de la ruhr24, incidentele au plecat de la o provocare a britanicilor, care așteptau primul fluier al partidei de la Dortmund la Sausolitos, un local din Kleppingstrasse. Aceștia ar fi fost prinși într-o încăierare dintre suporterii celor de la PSV și cei ai lui Feyenoord.

În marș spre stadion, „marea portocalie” a fost provocată de un grup de suporteri din Albion. Aceștia au fluturat steagul Angliei, făcând mai multe gesturi obscene la adresa batavilor, care au răspuns pe măsură. Conflictul a degenerat, iar urmările sunt dezastruoase.

Terasa a fost complet distrusă, iar în imagini se pot observa scene de o violență ieșită din comun: scaune zburând, pumni împărțiți, mobilier folosit pe post de arme. Fanii batavi i-au forțat pe englezi să se baricadeze în interiorul barului, moment în care suporterii „Portocalei mecanice” au început să arunce cu scaune în interiorul localului.

Cinci fani au fost răniți, notează The Sun. „Suntem conștienți de incidentele din Dortmund. Au existat mai multe instanțe în care fanii olandezi au încercat să îi atace și să fure steagurile suporterilor englezi. Ofițerii noștri se află acolo, oferindu-le sprijin colegilor din Germania. Sfătuim suporterii să fie atenți la împrejurimi și să apeleze la sprijinul poliției germane, la nevoie”, a declarat un polițist englez detașat în Germania.

VIDEO. Cele mai importante informații înainte de Olanda - Anglia, a doua semifinală de la Euro 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.