Euro 2024

Invazia Oranje » Atmosferă electrizantă în fan zone-ul din Dortmund

+18 Foto
Olandezii au colorat Dortmundul in Oranje în timpul meciului cu Anglia, din semifinalele de la Euro 2024!

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 10 iulie 2024

Olandezii au colorat Dortmundul in Oranje în timpul meciului cu Anglia, din semifinalele de la Euro 2024! Afecțiunea pentru fotbal și națională, dar și imediata proximitate de această zonă a Germaniei, le-a permis batavilor să monopolizeze orașul pentru o zi.

Fan zone-ul Friedensplatz a fost neîncăpător pentru miile de olandezi veniți să fie mai aproape de echipă, în speranța că-i va da energie pentru marea finală.

Untold + Oranje party + atmosferă de derby creată de olandezi

+18 Foto
Atmosfera din fan zone-ul Olandei în timpul meciului cu Anglia, din semifinalele de la Euro 2024 / foto: Eduard Apostol

5.000 înăuntru, încă pe atâția, dacă nu chiar mai mulți, în imediata apropiere, întrucât cu o oră înainte n-au mai fost lăsați să intre.

Au fost și câțiva englezi, acesta este termenul corect și estimativ. Ca de obicei, a curs berea în valuri, prin minutul 30, comercianții au cerut sprijinul birourilor de livrări!

Gazdele, fiindcă olandezii au fost ca acasă la Dortmund, s-au încălzit pe muzică trance, pe muzică în general, a fost ca la celebrele petreceri de la Amsterdam.

Doar că portocaliul a fost culoarea predominantă. A început o ploaie ca-n povești, cum numai la Dortmund prindem, dar asta doar i-a energizat pe batavi.

VIDEO. Olanda - Anglia. Imnul Olandei, intonat de suporteri în FanZone

La un moment, au dat drumul la dansul lor bine cunoscut, vibrând întreaga mulțime. Dar câțiva au împins, alții nu și-au menținut echilibrul, am asistat la câteva momente teribile.

Câteva doamne au căzut, strivite de alți oameni, s-a creat un scurt, dar foarte scurt, moment de panică.

Oamenii s-au ridicat, s-au șters un pic de apă, se țineau de gleznă și au râs! Acel detaliu nu le-a stricat bucuria. Au cântat mai tare, au dansat și mai și.

Au creat o atmosferă ultras, cu torțe care au compus o Arenă miniaturală în piața centrală a Dortmundului.

Isterie la golul lui Simmons, degetul mijlociu și huiduieli la reușita lui Kane

O adevărată isterie a fost la golul de senzație al lui Simmons! S-au împins ca la un concert rock, berea a zburat in aer, nu a mai contat că au stat la rând zeci de minute pentru a și-o procura... Iar torțe și Nederland ultras. Și erau oameni cu figuri pașnice, ca să zicem așa, dar celebrarea golului i-a transfigurat.

Reușita din penalty a lui Kane a fost primită cu multe degete mijlocii ridicate în aer și huiduieli.

Olandezii au intrat mai greu în meci în repriza a doua. A fost una de uzură pentru ei! Câtă bere să mai intre?! Iar vinul nu a avut același succes. Dar au sperat la un gol izbăvitor, unul pentru Berlin. Au acompaniat cu strigăte, încurajări și aplauze fiecare atac mai acătării al trupei lui Koeman. Și i-au transmis de dulce arbitrului neamț Zwayer. Au aruncat și cu un pahar de plastic spre ecran. De fapt, cu mai multe. A fost mult până a aruncat unul mai tupeist, au urmat alți câțiva fani furioși.

Ollie Watkins i-a făcut pe olandezi sa plece supărați foc spre case. Mulți n au mai așteptat fluierul final. O singură familie de englezi era in fan zone la momentul golului: tatăl s-a bucurat zgomotos, apoi a fost potolit de soție și și-a cerut scuze olandezilor ce se uitau cruciș la el. Dar britanicii au erupt de bucurie la final: „Mergem la Berlin, baby! Și vom aduce trofeul acasă!"

VIDEO. Suporter englez, în culmea fericirii după calificarea Angliei în finala Campionatului European: „Mergem să câștigăm”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.