Euro 2024

„Se întoarce în sfârșit acasă?” » Englezii, în culmea fericirii, după ce naționala „Three Lions” a ajuns în finala Euro 2024

Presa engleză jubilează, după ce naționala pregătită de Gareth Southgate (53 de ani) a învins-o pe Olanda cu scorul de 2-1, în a două semifinală de la Euro 2024 și s-a calificat în marea finală, unde va da de Spania duminică, 14 iulie.

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  joi, 11 iulie 2024

Presa engleză jubilează, după ce naționala pregătită de Gareth Southgate (53 de ani) a învins-o pe Olanda cu scorul de 2-1, în a două semifinală de la Euro 2024 și s-a calificat în marea finală, unde va da de Spania duminică, 14 iulie.

În minutul 81 al meciului de pe Signal Iduna Park, Gareth Southgate a făcut o schimbare la care puțini microbiști s-ar fi așteptat. L-a scos pe golgheterul Harry Kane și l-a introdus pe Ollie Watkins, atacantul celor de la Aston Villa. În același timp, Foden era și el înlocuit de Palmer.

Cele două schimbări s-au dovedit a fi foarte inspirate. Watkins a înscris din pasa lui Palmer în minutul 90+1 și a calificat Anglia în marea finală de la Berlin, contra Spaniei.

Momentul de inspirație al selecționerului nu a trecut neobservat de presa engleză.

Reacția presei engleze, după ce naționala condusă de Gareth Southgate a ajuns în finala Euro 2024

Cei de la The Sun au folosit în titlu jocul de cuvinte „To Hol And Back”, aluzie la numele adversarei din semifinală. Aceștia au continuat în titlu cu mesajul „Superrezerva Ollie Watkins conduce naționala Three Lions în finala de la Euro 2024”.

Aceștia mai scriu: „Atacantul lui Aston Villa, intrat ca înlocuitor al lui Harry Kane, s-a întors în interiorul careului și a tras un șut la colțul lung care-i trimite pe Three Lions în finală”.

Publicația Daily Mail a titrat scurt: „Ce sentiment”. Jurnaliștii au mai scris: „Se întoarce în sfârșit acasă (n.r. trofeul)? Fanii Angliei încep sărbătoarea care va dura toată noaptea, după victoria istorică împotriva Olandei care ne duce în prima finală Euro pe pământ străin”.

Cotidianul Mirror a ales titlul: „Un meci din istorie! Anglia ajunge în finala Euro 2024, grație golului marcat târziu de Watkins în poarta Olandei , care provoacă scene de sărbătoare magnifice”.

Vis spulberat pentru olandezi

Dacă în Anglia se va petrece până în zori, starea de spirit a olandezilor este la polul opus.

„Echipa olandeză trebuie să înghită o pastilă amară după un gol târziu al Angliei și este eliminată din Campionatul European”, a fost titlul ales de cei de la voetbalnieuws.nl.

Publicația ad.nl a titrat și ea: Visul european al olandez este spulberat, după deznodământul dramatic din semifinala cu Angliei.

Jurnaliștii au mai scris: „Visul Campionatului European al Olandei, spulberat după deznodământul dramatic din semifinala cu Anglia. Un gol târziu al înlocuitorului Ollie Watkins a aruncat Portocala în doliu la Dortmund miercuri seara: 2-1.

În ultimul moment, echipa națională a Olandei a ratat prima sa finală a Campionatului European din 1988. Anglia va juca duminica viitoare ultimul meci împotriva Spaniei”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.