Euro 2024

Gareth Southgate a explicat inspirația din spatele schimbărilor decisive din Olanda - Anglia 1-2: „Am simțit”

+42 Foto
Gareth Southgate, în culmea fericirii după Olanda - Anglia 1-2. Sursă foto: Imago

Articol de Cezar Titor  —  joi, 11 iulie 2024

Gareth Southgate (53 ani), selecționerul Angliei, extrem de criticat în ultimele săptămâni în presa din Albion, a oferit primele declarații după Olanda - Anglia 1-2. Acesta s-a arătat încântat de jocul elevilor lui, explicând și motivația din spatele schimbărilor decisive ale lui Ollie Watkins și Cole Palmer. Primul a marcat golul decisiv, al doilea l-a servit ideal, cu o pasă în adâncime.

Anglia a reușit să se califice în finala Campionatului European, unde va întâlni Spania (duminică, ora 22:00, Olympiastadion), „The Three Lions” au „răsturnat” scorul de pe tabela de marcaj în partida cu Olanda. Xavi Simmons a deschis scorul cu o execuție de vis, fără replică pentru Jordan Pickford, însă golul din penalty al lui Harry Kane și cel tardiv al lui Ollie Watkins, introdus pe final, au tranșat soarta duelului de la Dortmund.

„Am jucat excelent. A fost o partidă extrem de complicată, a trebuit să ne adaptăm pe parcurs, mai ales defensiv. Finalul este unul special pentru întreaga echipă, vine ca o răsplată pentru întreaga muncă a băieților”, a declarat Southgate, imediat după ultimul fluier al „cavalerului în negru”, Felix Zwayer.

Despre inspirația din momentul schimbărilor din minutul 81, Ollie Watkins și Cole Palmer, Southgate a declarat următoarele: „Cel mai important lucru este că toți jucătorii sunt pregătiți să intre pe teren. Din punct de vedere energic, am simțit că începem să ne pierdem din prospețime, Harry Kane fiind și ușor lovit.

Ollie poate presa și se poate strecura cu ușurință în spatele defensivei adverse. Am simțit că este un moment bun pentru a încerca cu el. Sunt foarte fericit pentru el!”.

Ollie ne-a câștigat meciul. Suntem extrem de recunoscători, nu știu dacă mai puteam juca încă 30 minute. Sunt extrem de fericit pentru el, a avut o oportunitate și a profitat de ea. Sunt extrem de mândru de el! Este eroul din această seară, ne-a salvat.

Spania a arătat grozav la acest turneu final, însă este un singur joc și se poate întâmpla orice. Sunt sigur că îi vom analiza perfect, va fi o partidă interesantă.

- Jude Bellingham, mijlocaș Anglia

VIDEO. Suporter englez, în culmea fericirii după calificarea Angliei în finala Campionatului European: „Mergem să câștigăm cu Spania”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.