Nationala

Tricolorii l-au uimit pe fostul campion mondial: „România a captat magia Euro 2024: acum trebuie să le urmăm exemplul”

România de nota 10

Articol de Tudor Belivacă  —  joi, 11 iulie 2024

Philipp Lahm (40 de ani), directorul Euro 2024, a fost impresionat de gestul „tricolorilor” de a lăsa vestiarul impecabil și de atitudinea pe care au arătat-o la turneul final.

Fostul mare fundaș al celor de la Bayern Munchen consideră că naționala României este un exemplu de urmat și că „tricolorii” au surprins esența fotbalului. Acesta și-a exprimat opinia într-un editorial publicat în The Guardian cu titlul: „România a captat magia Euro 2024: acum trebuie să le urmăm exemplul”

Mesajul lăsat în vestiar de români după eliminarea de la Euro 2024

Philipp Lahm: „S-au gândit la motivele pentru care au fost aici”

„Nu puteai să îți dorești oaspeți mai buni decât România. Întâi și-au curățat vestiarul, apoi au lăsat o scrisoare. Euro 2024 se va termina în curând, deci e timpul pentru o analiză. Înainte să plece acasă. s-au gândit la motivele pentru care au fost aici. Sunt exact argumentele pentru care suntem aici: să fim împreună, să celebrăm, să ne deconectăm, să dăm tot ce avem mai bun pentru a fi aici. Nimic mai mult și nimic mai puțin”, a transmis Philipp Lahm printr-un editorial lansat pe The Guardian.

Philipp Lahm: „Unicul Gheorghe Hagi”

Fostul fundaș al celor de la Bayern Munchen a lăudat și performanța sportivă a României și a amintit că este cea mai bună performanță a „tricolorilor” de la generația condusă de „unicul Gheorghe Hagi”

„Am văzut meciuri captivante. Țări care nu au cele mai bune condiții au fost capabile să se prezinte și să se afirme pentru că au format o comuniune cu fanii. România a supraviețuit în faza grupelor pentru prima dată de la timpurile lor bune de acum 20 de ani cu unicul Gheorghe Hagi”, a continuat Philipp Lahm.

Mesajul care l-a impresionat pe Philipp Lahm

Jucătorii și staff-ul României au lăsat vestiarul curat după ce au fost eliminați de Olanda, în optimile de finală ale competiției. „Tricolorii” au lăsat o scrisoare de mulțumire în vestiar.

„EURO 2024 a fost pentru fiecare dintre noi una dintre cele mai importante experiențe fotbalistice trăite până acum și ne bucurăm că scena pe care s-a desfășurat a fost cea germană. Fiecare meci, fiecare emoție, fiecare trăire ne-a adus împreună și ne-a făcut să simțim magia fotbalului.

Plecăm din Germania cu gândul că am dat totul pentru România și suntem recunoscători pentru tot ce am trăit în săptămânile petrecute aici. A fost o onoare să facem parte din marea familie a fotbalului european. Mulțumim că ne-ați făcut să ne simțim ca acasă”, a fost mesajul lăsat în vestiar de către echipa națională a României.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.