Tenis

„Nu e niciodată plăcut să te califici așa” » Novak Djokovic, după retragerea adversarului de la Wimbledon

Novak Djokovic, foto: captură de ecran YouTube Tennis Channel

Articol de Romeo Ene  —  joi, 11 iulie 2024

Novak Djokovic (37 de ani, 2 ATP) a oferit prima reacție după calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon fără joc. Cel împotriva căruia ar fi trebuit să joace, Alex De Minaur (25 de ani, 9 ATP), s-a retras din cauza unei accidentări.

Tenismenul sârb a oferit un interviu după acest eveniment în care a recunoscut faptul că nu e plăcut pentru un jucător să obțină un astfel de „succes”. A vorbit în termeni laudativi despre De Minaur și i-a urat o recuperare cât mai rapidă.

Djokovic se va duela în semifinale cu italianul Lorenzo Musetti (22 de ani, 25 ATP). Meciul are loc vineri, 12 iulie, de la 15:00.

Novak Djokovic, despre retragerea lui De Minaur și calificarea în semifinalele Wimbledon 2024: „Ar fi fost un meci dificil pentru amândoi”

„Abia aștept să fiu din nou în semifinale. Desigur, accidentarea lui De Minaur nu e un lucru bun pentru acest turneu. Nu e niciodată plăcut să te califici după retragerea unui adversar. Îi doresc lui Alex o recuperare rapidă. Sper să revină pe teren.

Am văzut când s-a accidentat la ultimul punct. Mă uitam la reluarea acelui punct și încercam să văd unde s-a accidentat. Unii spuneau că e glezna, alții că e șoldul, iar alții că ar fi genunchiul.

Îi doresc o recuperare rapidă. Se afla într-o formă de zile mari. Era un meci dificil pentru amândoi dacă jucam unul împotriva celuluilalt, dar asta e. Sunt cu gândul la semifinale. Eu am avut norocul de a avea oamenii potriviți lângă mine.”, a declarat Novak Djokovic, la Tennis Channel, citat de Eurosport.

Novak Djokovic s-a calificat, astfel, în cea de-a 49-a semifinală de Grand Slam din carieră. L-a egalat pe Roger Federer la Wimbledon, cu 15-a semifinală, și vânează recordul elvețianului, de 8 trofee pe iarba londoneză. Dacă izbutește acest lucru, Djokovic ajunge la 25 de Grand Slamuri în carieră, cele mai multe la băieți. Ar fi egalul australiencei Margaret Court, în schimb, la simplu.

VIDEO. Mesajul lui Novak Djokovic pentru fanii care l-au huiduit la Wimbledon în timpul meciului cu Rune

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.