Stranieri

S-a decis viitorul lui Rareș Ilie » Președintele clubului a făcut anunțul după primul meci amical

S-a decis viitorul lui Rareș Ilie. Foto: OGC Nice

Articol de George Nistor  —  joi, 11 iulie 2024

Rareș Ilie (21 de ani) a revenit la OGC Nice după împrumutul de la FC Lausanne-Sport, din prima ligă a Elveției, și va rămâne la clubul de pe Coasta de Azur.

Extrema stângă transferată de la Rapid în urmă cu două sezoane nu a reușit să se impună la formația din Țara Cantoanelor, pentru care a înscris patru goluri și a oferit tot atâtea pase de gol în 32 de partide bifate.

Cele două cluburi, Nice și Laussanne, aparțin aceluiași proprietar, Ineos, compania britanică privată ce activează în industria chimică, fondată de miliardarul Jim Ratcliffe.

Rareș Ilie nu va continua la Laussane: „Rămâne la Nice”

Anunțul potrivit căruia FC Laussanne-Sport nu se va mai baza pe serviciile lui Rareș Ilie a fost făcut de către președintele elvețienilor, olandezul Leen Heemskerk, chiar după un amical între cele două formații, la centrul de antrenament de la Nice.

Ilie a evoluat pentru clubul cu care are contract, iar Heemskerk a fost clar în conferința de presă de după partida test: „Lotul este deja bine conturat, Ludovic Magnin (n.r.- antrenorul echipei) este mulțumit de jucătorii pe care îi are la dispoziție. Rareș Ilie va rămâne la Nice”.

Nu este exclus ca „Le Gym” să-i caute o nouă echipă lui Rareș Ilie pentru sezonul viitor. OGC a terminat pe locul 5 în Ligue 1. „Les Aiglons” l-au împrumutat în primul an pe Rareș Ilie la Maccabi Tel Aviv.

Rareș Ilie în amicalul OGC Nice - FC Laussanne-Sport. Foto: OGC Nice

3 milioane de euroeste cota de transfer a lui Rareș Ilie potrivit Transfermarkt.

A jucat o repriză în OGC Nice - Laussanne-Sport 2-2

Internaționalul de tineret a evoluat o repriză în meciul amical încheiat 2-2, pe postul de mijlocaș central, într-un sistem 3-4-3.

OGC Nice în prima repriză:

  • Dupé - Doumbouya, Todibo, Dante (c) - Lotomba, Ilie, Boudaoui, Brahimi - Cho, Moffi, Boga;

OGC Nice în cea de-a doua parte:

  • Boulhendi - Mendy, Rosario (c), Amraoui - Louchet, Sanson, Traoré, Bard - Laborde, Guessand, Bouanani;

Mohamed-Ali Cho și Evann Guessand au marcat pentru gazde, în timp ce elvețienii au punctat prin Fousseni Diabate și Gabor Szalai.

Trei milioane de euro a achitat OGC Nice pentru Rareș Ilie, din care Rapid a încasat 1,8 milioane de euro. Restul a fost împărțit între cluburile care l-au format pe jucător, printre care și Mateloglobus, ca procente dintr-un transfer.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.