Liga 1

Universitatea Craiova, protest la meciul cu Hermannstadt » Toate detaliile despre absența lui Mitriță: amenințare la adresa FRF

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 12 iulie 2024

Universitatea Craiova a cerut FRF să joace în campionat cu Alexandru Mitriță în locul jucătorului eligibil U21, Marian Danciu, pentru a se putea pregăti în vederea sezonului de Europa, însă a primit răspuns negativ astăzi. În formă de protest, oltenii nu l-au introdus titular pe starul Băniei contra lui Hermannstadt, scor 0-0, amenințând FRF cu judecata. GSP are detaliile situației. Mitriță a fost introdus în minutul 60.

Universitatea Craiova începe noua ediție în această seară, în deplasare, cu Hermannstadt. Dar este un debut cu scântei! Nu cu adversarul din teren, ci o luptă ce tinde să devină la baionetă cu FRF.

Universitatea Craiova a vrut ca Alex Mitriță să fie folosit în locul lui Marian Danciu, a trimis adresă către FRF

GSP are toate detaliile. Clubul din Bănie a trimis ieri o adresă către FRF prin care solicita o derogare, practic, în perspectiva pregătirii traseului european pentru gruparea alb-albastră. Mai exact, un detaliu legat de regula U21, impusă de forul federal. Despre subiect a scris și Fanatik.

Astfel, juveții au transmis că doresc ca Alex Mitriță, starul Craiovei, să fie folosit, exclusiv, în locul lui Marian Danciu, eligibil U21, în meciurile din campionat. Întrucât pe plan european nu există aceeași condiționare ca în Liga 1, vizavi de folosirea unui fotbalist U21.

Universitatea Craiova voia să-l folosească doar pe Mitriță în locul lui Danciu, în partidele de campionat. Dacă, din diverse motive, Mitriță nu ar fi evoluat, atunci ar fi fost folosit fotbalistul eligibil U21, Danciu.

Oltenii consideră abuzivă regula U21 impusă de FRF, apreciind, printre altele, că dă peste cap planurile formației în perspectiva evoluției din cupele europene, Universitatea fiind calificată în turul II preliminar al Conference League.

Memoriul la FRF a fost conceput astfel: „Dorim o excepție temporară pentru echipa noastră pentru a-l putea utiliza pe Alexandru Mitriță în locul lui Marian Danciu pentru a pregăti competiția europeană, UEFA Conference League.

(...) Dacă nu ne vom califica în faza grupelor Conference League, având în vedere regula abuzivă privind regula U21 impusă de dumneavoastră, ne vom rezerva dreptul de a vă acționa în instanță!

Și vom cere ca despăgubiri sumele cuvenite pentru o eventuală calificare ratată, pentru aplicarea abuzivă a regulamentului”.

Răspunsul FRF a sosit azi, Universitatea Craiova „contraatacă” printr-un protest, pentru început

Forul federal a respins propunerea Craiovei, înștiințând gruparea printr-o scrisoare oficială. Drept urmare, pentru început, clubul din Bănie protestează prin neintroducerea titular a lui Mitriță la Sibiu. Și joacă în primul „11” cu Danciu.

Doar că oltenii vor continua disputa de la distanță cu FRF, urmând să treacă la alte fapte, cât de curând.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.