Stranieri

Alexi Pitu pleacă de la Bordeaux! Destinație-surpriză pentru fostul jucător al lui Hagi

Alexi Pitu este dorit de Gaziantep, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 13 iulie 2024

Alexi Pitu (22 de ani) este dorit de Gaziantep, formație unde mai evoluează Deian Sorescu (26 de ani) și Alexandru Maxim (34 de ani), notează presa din Turcia.

Până la finele sezonului trecut, alți doi români erau înregimentați la formația din Turcia: Denis Drăguș (25 de ani), transferat la Trabzonspor, dar și goalkeeper-ul Florin Niță (37 de ani), unul dintre cei mai buni „tricolori” la Campionatul European.

Alexi Pitu este dorit de Gaziantep

„Continuă zvonurile transferurilor la Gaziantep, echipă care a anunțat oficial doar doi jucători de la începutul perioadei de mercato.

Echipa se pregătește de transferul unui important tânăr jucător, acesta fiind aprobat de directorul sportiv, Selcuk Inan. Gaziantep se interesează de serviciile lui Alexi Pitu, de la Bordeaux, extremă stânga în vârstă de 22 ani. Echipa franceză vrea să se despartă de jucător, iar Gaziantep și-ar dori să îl împrumute”, notează cei de la referansgazetesi.

800.000de euro este cota de piață a lui Alexi Pitu, potrivit transfermarkt

Crescut de Academia Hagi, Pitu a evoluat vreme de patru sezoane și jumătate pentru „marinari”, transferându-se în Hexagon la începutul anului 2023. A fost un component important în prima parte a sezonului de titlu pentru dobrogeni.

În sezonul și jumătate petrecut în Ligue 2, Pitu a bifat 41 partide, reușind un gol și două pase decisive. Deși Bordeaux a terminat pe locul 12 în stagiunea precedentă, „Les Girondins” au fost retrogradați în al treilea eșalon, asta din cauza problemelor de ordin financiar.

Alexi Pitu este dorit și de Farul

Gică Hagi și-a exprimat interesul pentru fostul său elev, pe care și-ar dori să-l aducă la Farul sub formă de împrumut.

Acest lucru a fost confirmat ulterior și de Ciprian Marica, acționar al echipei din Constanța: „Noi ni l-am dorit pe Alexi Pitu, dacă vom găsi o oportunitate în această vară, îl vom aduce la Farul. Dorinţa noastră este ca ei, jucătorii care pleacă de la noi, să reuşească afară, să se lupte, să se impună acolo. Însă dacă se va putea, ni l-am dori pe Pitu”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.