Liga 1

„E un chin! Sistemul ar trebui regândit” » Ioan Ovidiu Sabău s-a „descărcat” în conferință, după remiza cu FCSB

+37 Foto
Ioan Ovidiu Sabău consideră că Liga 1 ar trebui să înceapă mai târziu pentru a evita canicula de la jumătatea lui iulie / foto: Raed Krishan

Articol de Remus Dinu  —  duminică, 14 iulie 2024

Ioan Ovidiu Sabău, tehnicianul Universității Cluj, consideră că Liga Profesionistă de Fotbal ar trebui să regândească programul competițional din Superligă, în așa fel încât să fie evitată perioada caniculară de la jumătatea lunii iulie. FCSB - U Cluj 1-1 s-a jucat sâmbătă seara, de la 22:00, într-o zi în care în București a fost cod roșu de caniculă.

Runda inaugurală a noului sezon din Superligă a coincis cu cel mai fierbinte weekend din acest an, în care termometrele au depășit în multe regiuni 40 de grade °C pe durata zilei. Sabău spune că inclusiv antrenamentele sunt greu de pregătit în asemenea condiții, sugerând că ar fi mult mai indicat ca Liga 1 să înceapă câteva săptămâni mai târziu, în august.

Ioan Ovidiu Sabău cere schimbarea: „Sistemul ar trebui regândit. E un chin!”

„E un chin! Eu cred că sistemul ar trebui regândit, startul sezonului ar trebui întins spre august. E greu să ne și antrenăm pe o astfel de vreme. Ne e greu nouă, la Cluj, la 30 de grade, ce să mai spunem de București?!

Am văzut că s-a făcut apel ca suporterii să nu vină la stadioane (n.r. din partea lui Raed Arafat), dar jucătorii? Nu ei transpiră, nu ei joacă? Lor ar trebui să li se spună asta. Ar trebui regândit la acest lucru

Este foarte cald, chiar dacă noi am jucat la ora 22:00. Dar, ca să ai ritm, ca să ai și calitate în joc, este foarte, foarte greu”, a afirmat Sabău, în conferința de presă de la finalul meciului.

Mi se pare un rezultat echitabil. N-am decât să-i felicit pe jucători, s-au chinuit, au suferit, au alergat foarte mult pentru acest punct. Am jucători maturi, în astfel de meciuri se vede calitatea lor. Ne lipsește ritmul, se vede că jucătorii care au venit nu au meciuri, au nevoie de trei-patru jocuri. Eu cred că vom arăta total diferit ca joc, ca abordare.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

FOTO. FCSB - U Cluj, în imagini. Cele mai spectaculoase imagini ale partidei din Ghencea

+37 Foto
FCSB - U Cluj, imagini din timpul partidei/ foto: Raed Krishan (GSP)
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.