Liga 1

Fix rețeta pe care Becali n-o tolerează! Nota 4 pentru vedeta invizibilă + cine a mai dezamăgit de la FCSB în duelul cu U Cluj

+37 Foto
FCSB s-a mulțumit cu un punct în fața lui U Cluj, la debutul în noul sezon al Superligii / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de Remus Dinu  —  Sunday, 14 July 2024

FCSB s-a împiedicat de U Cluj la prima apariție din noul sezon al Superligii, campionii obținând doar un punct din meciul cu reduta lui Ioan Ovidiu Sabău (1-1). Departe de exprimarea obișnuită, roș-albaștrii și-au lăsat fanii cu multe dileme după prestația de aseară.

Una dintre ele îl vizează pe Marius Ștefănescu, omul în jurul căruia FCSB și-a propus să-și construiască identitatea în acest sezon. Extrema n-a prins o seară inspirată și a punctat rareori la impresia artistică în cele 60 de minute pe care le-a avut la dispoziție. După meci, a fost criticat public de Becali, o ipostază cu care n-a mai fost obișnuit până acum.

Plusul după meciul din Ghencea e reprezentat de evoluția lui Alexandru Musi, autorul golului și omul care își dobândește din ce în mai mulți susținători pentru flerul pe care-l afișează la doar 20 de ani. Puștiul nu doar că a înscris, dar a fost cel mai activ jucător și a demontat, pe deasupra, teoriile lui Becali despre inutilitatea regulii U21.

Notele din echipa FCSB

Târnovanu (6) » Rareori întrebuințat, însă la fel de sigur pe cum a arătat-o și în sezonul anterior. Plasament excelent la faza din final, când clujenii au încercat să puncteze letal pe contraatac.

Valentin Crețu (6) » Fără scăpări în defensivă și dornic uneori să-și depășească fișa postului. A mai avut „benzină” doar până în minutul 70.

Ngezana (6) » O seară fără prea multe bătăi de cap. În general, a dominat alături de Dawa spațiul aerian din careu.

Dawa (6) » În notă cu colegul său și dispus să bage „materiale” când situația era de așa natură. A riscat cu unele tackling-uri și intrrări mult prea energice, dar a scăpat fără cartonaș de data aceasta.

Radunovic (6) » Combativ ca întotdeauna, un „panaceu” indispensabil în echipa lui Becali, în ciuda trecerii anilor.

Lixandru (5) » N-a trecut testul primei reprize și a rămas la cabine la pauză, după o repriză nu foarte convingătoare din partea sa. Totuși, Becali a regretat înlocuirea acstuia cu Edjouma: „Fără Șut și Lixandru nu mai produci nimic, nu am mai controlat jocul. E haos”, a „tunat” patronul.

Șut (6) » Pe tot terenul și foarte inspirat la faza de la gol, când l-a căutat inteligent pe Musi în zonă centrală. Surprinzător, a fost înlocuit în minutul 70.

Ștefănescu (4) » Mult prea puțin raportat la lucrurile mărețe pe care fanii le așteaptă de la el, numele aproape că nu i s-a auzit! A fost invizibil în prima repriză, defensiva clujenilor anihilându-l în totalitate. A ieșit la rampă abia în repriza a doua, când a încercat o execuție pretențioasă de la mare distanță, Fix rețeta pe care patronul n-o tolerează!

Olaru (5) » U Cluj nu-i Virtus, se vede că n-a mai avut la dispoziție aceleași spații, iar adversarii i-au fost din alt aluat. Ușor decuplat în unele momente, a irosit multe pase simple, în special în final.

Musi (7) » Cineva are viitor! Musi, nimeni altul decât fotbalistul eligibil pentru regula U21 în formula de start, s-a ridicat la înălțimea ocaziei și a „livrat” la superlativ în meciul care a fost integralist. Execuția de la gol e speficică jucătorilor de clasă, denotă nu doar talent mustind, ci și inteligență nativă. Cadoul perfect, căci miercuri împlinește 20 de ani!

Daniel Popa (6) » În stilu-i caracteristic, a dus lupte grele cu fundașii Clujului și n-a fost departe să înscrie în prima repriză. A alergat ca o „furnicuță” încercând să creeze spații și superioritate, rămâne de văzut dacă e ce-și dorește Becali.

+37 Foto
FCSB - U Cluj, imagini din timpul partidei/ foto: Raed Krishan (GSP)

Au intrat pe parcurs:

Edjouma (4) » Introdus imediat după pauză, a comis-o la 10 minute distanță, când a provocat penalty-ul din care oaspeții au egalat. Momentul l-a demoralizat, cu greu și-a mai găsit reperele de acolo.

Miculescu (5) » Neconvingător, deși a avut o repriză la dispoziție pentru a demonstra că statutul de rezervă ar fi unul nedrept. A avut o ocazie mare pe final, irosită dintr-o poziție din care atacanții veritabili nu dau greș.

Alhassan (6) » Trimis pe teren în minutul 63, într-o perioadă de joc în care FCSB dădea impresia că a cedat inițiativa la jumătatea terenului. Baba a jucat simplu, fără complicații, iar după meci a primit un vot de încredere dinspre palat.

Alexandru Băluță (5) » Introdus în locul neinspiratului Ștefănescu, dar nici realizările lui n-au fost unele ieșite din cale afară. Pană de idei pe plan ofensiv.

Nana Antwi (6) » Introdus în locul lui Crețu pentru a reîmprospăta flancul drept. Nu a greșit în timpul petrecut în teren.

Antrenor: Elias Charalambous (6)

Notele de la Universitatea Cluj

Gertmonas (6) » Prezență de spirit la „avalanșa” de șuturi expediate din afara careului în prima repriză. E #1 în poarta ardelenilor, iar experiența îl recomandă. A avut propriul meci cu suporterii roș-albaștrilor, care-i reproșau că trage de timp la repunerile din careul mic.

Boboc (6) » Vine de la o echipă retrogradată și nu i-a fost ușor să se adapteze, dar s-a descurcat onorabil.

Lucas Masoero (6) » Experiența și-a spus cuvântul, a judecat cu multă dezinvoltură cele mai complicate faze pe care le-a avut de înfruntat.

Iulian Cristea (6) » Prestație per total pozitivă, a trecut testul împotriva fostei echipe

Chipciu (6) » Putea reveni la FCSB în această vară, acum a dat peste „dragostea dintâi” în prima etapă. Plasament bun, a jucat fără să se complice și și-a arătat permanent utilitatea în joc.

Silaghi (6) » Disponibilitate mare la efort, s-a pus în slujba echipei și nu a lăsat de dorit.

Bic (6) » Și el e o piesă esențială în angrenajul lui Sabău, i-a lipsit un dram de forță și precizie la faza din final, când studenții puteau da lovitura în Ghencea.

Ovidiu Popescu (6) » Și-a citit bine foștii adversari și a ieșit cu capul sus dintr-un duel cu multe implicații sentimentale. Publicul l-a aplaudat cu fiecare ocazie, semn că „Lampard” a lăsat loc de bună ziua la roș-albaștri.

Rață (6) » Sabău l-a păstrat în teren 70 de minute, deși realizările sale au fost sporadice. Se vede că mai are nevoie de timp pentru a se integra 100%.

Nistor (7) » Prezență de lider, atitudine exemplară și la 36 de ani. Deși e „bântuit”de meciurile pierdute de U Cluj la penalty-uri, acum a transformat fără emoții de la punctul cu var Rămâne de neînlocuit în echipa lui Sabău.

Bettaieb (6) » Uneori imobil și străin de colegii săi, are meritul de a fi scos penalty-ul din care Universitatea a remizat la unu.

Au intrat pe parcurs:

Blănuță (5) » Trimis pe teren în minutul 72, în locul lui Silaghi. Jocul moldoveanului n-a convins în mod deosebit.

Dorin Codrea (6) » A respectat planul tactic și a adus un plus de siguranță defensivei .

Mitrea (6) » L-a înlocuit pe Iulian Cristea în minutul 72 și s-a achitat fără mari probleme de sarcini.

Tchassem (5) » O viteză în minus față de coechipierii săi, e un experiment care mai are nevoie de multe retușuri.

Oancea (-) » a evoluat prea puțin pentru a fi notat.

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău (6)

Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (6) / A1: Ovidiu Artene (6) / A2: Alexandru Filip (6)

FOTO. FCSB - U Cluj, în imagini. Cele mai spectaculoase imagini ale partidei din Ghencea

+37 Foto
FCSB - U Cluj, imagini din timpul partidei/ foto: Raed Krishan (GSP)
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.