Liga 1

Ce explicație halucinantă a găsit CCA după greșeala lui Colțescu de la UTA - Rapid: „Reluarea jocului nu a fost corectă!”

Sebastian Colțescu/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  duminică, 14 iulie 2024

CCA a oferit o explicație oficială după eroarea lui Sebastian Colțescu de la UTA - Rapid, scor 1-1. Arbitrul nu a respectat protocolul VAR și a judecat o fază după ce a revăzut-o pe monitor, însă după ce jocul fusese deja reluat.

În minutul 89, Halaf, atacantul de la UTA, i-a pasat decisiv lui Omondi. Însă, înainte să dea drumul la minge, l-a lovit pe Blazek. Arbitrul Colțescu a reluat jocul, s-au mai disputat 20 de secunde din meci, apoi l-a oprit.

A fost atenționat de al patrulea oficial, Horia Mladinovici, să revadă faza pe monitor, apoi a dat fault în atac și a anulat golul.

Faza pentru care Sebastian Colțescu a dat fault în atac la golul lui Omondi, marcat în UTA - Rapid

Explicația CCA după eroarea lui Sebastian Colțescu în UTA - Rapid

„Din cauza unei conexiuni imperfecte a căștii, arbitrul nu a reușit să audă în cască apelul VAR sau AVAR pentru a revedea faza de joc la golul marcat de UTA ARAD, în minutul 89, pentru un posibil fault comis în faza de construcție a atacului (APP).

Ceilalți oficiali de joc au încercat să comunice cu arbitrul, pentru ca meciul să nu fie reluat. Din acest motiv, al patrulea oficial a intrat pe teren în timpul procedurii de reluare a jocului pentru a-i semnala arbitrului de centru că reluarea jocului nu poate avea loc ca urmare a solicitării de revizuire a fazei premergătoare înscrierii golului.

Decizia solicitării unui On Field Review (OFR) pentru un fault înainte de golul marcat a fost corectă, deoarece atacantul UTA, în încercarea sa de a lovi mingea, a cauzat un contact direct cu piciorul fundașului Rapidului și l-a trântit la pământ”, a explicat CCA, pe site-ul FRF.

CCA: „Arbitrul a acționat pe instinct fotbalistic și nu conform protocolului VAR”

„Decizia corectă ar fi trebuit să fie fault în favoarea echipei giuleștene și golul să fie anulat. Din păcate, momentul intervenției, în ciuda încercărilor oficialilor meciului, a venit târziu și la foarte puține secunde după ce mingea a fost pusă în joc, cu al patrulea oficial pe teren.

Arbitrul a acționat pe instinct fotbalistic și nu conform protocolului VAR, care nu permite schimbarea deciziilor odată ce jocul a fost reluat, așa că acestea nu pot fi schimbate. Totuși, reluarea jocului nu a fost corectă, deoarece un jucător de la UTA era în interiorul cercului și al patrulea oficial era deja pe teren.

Prin urmare, arbitrul a revizuit incidentul și a decis să anuleze golul. În concluzie, ne cerem scuze pentru că din cauza faptului că nu a fost posibil ca arbitrul să audă comunicarea VAR și a unei reacții întârziate a oficialilor de joc s-a creat confuzie. Totuși, în spiritul jocului, golul a fost anulat corect, fiind precedat de un fault în atac”, a încheiat CCA.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.