Euro 2024

Învins din nou în finala Euro, Gareth Southgate presupune: „Nu sunt sigur că am făcut suficient”

+26 Foto
Gareth Southgate // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  Monday, 15 July 2024

Gareth Southgate (53 de ani) a dus selecționata Angliei în finala Campionatului European pentru a doua ediție la rând, însă nici de această dată nu a reușit să-i facă pe „The Three Lions” campioni continentali. La final, antrenorul britanic și-a prezentat concluziile.

Precum în 2021, Anglia a fost la un singur meci de gloria continentală. Atunci, Italia a învins-o la loviturile de departajare. În acest an, nu s-a ajuns acolo, Spania câștigând partida în 90 de minute, scor 2-1, fiind mai bună pe durata partidei.

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a recunoscut superioritatea Spaniei. El s-a declarat mândru de elevii lui și a afirmat, fără convingere, că „nu sunt sigur că am făcut suficient pe durata celor 90 de minute”.

Ce a spus Gareth Southgate după finala Euro 2024, Spania - Anglia 2-1

„Cred că Spania a fost cea mai bună echipă de la acest turneu. Nu am ținut suficient de bine de minge, dar am fost în joc până în ultimele 10 minute. Sunt cu adevărat devastat. Jucătorii au fost absolut incredibili, sunt mândru de ce au realizat. Ne-a lipsit numai puțin.

Am avut puțin impuls după golul lui Palmer, am avut și o ocazie mare de a egala în final, însă per total, pe durata celor 90 de minute, nu sunt sigur că am făcut suficient.

Cred că jucătorii trebuie să-și asume un merit enorm pentru că ne-au adus până în acest punct, pentru felul în care au luptat și au reprezentat tricoul cu mândrie, pentru caracterul și rezistența de care au dat dovadă. Nu s-au lăsat doborâți până la final, în ultimele 5 minute din joc”, a comentat Southgate la microfonul ITV Sport.

Cea mai bună echipă a câștigat în această seară, cea mai bună echipă a câștigat turneul. Au un amestec superb de viteză, tinerețe și experiență. Au talent și au lucrat din greu.

- Roy Keane, fost internațional irlandez

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.