Euro 2024

Luis de la Fuente știe cine ar trebui să câștige Balonul de Aur: „Trebuie să îl primească. Acum!”

+26 Foto
Luis de la Fuente / Foto: Imago Images

Articol de Emanoil Ursache  —  luni, 15 iulie 2024

Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei, a afirmat că mijlocașul defensiv Rodri (28 de ani) merită să câștige Balonul de Aur, după ce „Furia Roja” a învins Anglia, scor 2-1, și a obținut al 4-lea Campionat European din istorie.

„Închizătorul” lui Manchester City a fost ales cel mai bun jucător la EURO 2024. În finală, după o primă repriză în nota sa obișnuită, Rodri a fost schimbat la pauză de Luis de la Fuente cu Zubimendi. De vină a fost o accidentare.

Rodri, considerat de Luis de la Fuente viitorul Balon de Aur

Selecționerul Spaniei și-a elogiat elevii după un campionat european în care au câștigat toate cele 7 meciuri pe care le-au jucat. În acest context, antrenorul „Furiei Roja” a spus despre Rodri că merită să câștige Balonul de Aur.

„Vreau să continui și nu va fi nicio problemă. Campionatul a fost câștigat cu o forță pe care am văzut-o rar.

Băieții sunt un exemplu pentru societate. Ambiție, dorința de a munci. Totul i-a determinat să câștige ceva atat de important. Suntem împreună de 44 de zile și acești fotbaliști sunt un veritabil exemplu. Tinerii ar trebui să-i vadă pe acești jucători care își dau viața pe teren la fiecare meci.

Mikel (n.r.- Oyarzabal, marcatorul golului de 2-1 pentru Spania) este o valoare certă. Am câștigat totul împreună. Nu eșuează niciodată. A știut să profite la faza golului.

Iar Zubimendi l-a înlocuit pe cel mai bun jucător din lume. Vă rog, Rodri trebuie să primească Balonul de Aur acum!”, a declarat Luis de la Fuente, confom Marca, la conferința de presă de după Spania – Anglia, 2-1, finala EURO 2024.

Rodri ridicând trofeul EURO 2024 / Foto: Imago Images

Rodri a fost o piesă de bază la Campionatul European adjudecat de Spania. El a fost suspendat la ultima confruntare din grupe, 1-0, cu Albania. A fost singurul meci din care a lipsit. Mijlocașul defensiv a înscris un gol în meciul câștigat de iberici din optimi, 4-1 în fața Georgiei.

GALERIE FOTO. Haz de necaz! Cele mai tari glume apărute după finala pierdută de Anglia în fața Spaniei

+16 Foto
Primul pas: inventează un sport Al doilea: fii praf la el
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.