Euro 2024

Imediat după finala Euro 2024, eroul Nico Williams a bătut palma cu noua echipă » Suma de transfer

Nico Williams (în centru) a devenit campion european la numai 21 de ani / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 15 iulie 2024

Nico Williams (21 de ani) are contract cu Athletic Bilbao până-n 2027, dar și o clauză care-i permite să plece în schimbul a 55-58 de milioane de euro. Barcelona a intrat pe fir.

Cu golul înscris imediat după pauză, Nico Williams i-a deschis Spaniei drumul spre al patrulea titlu continental, în finala cu Anglia, de duminică (2-1).

Internaționalul în vârstă de 21 de ani și-a încoronat astfel evoluția foarte bună de la Euro 2024, iar răsplata ar putea fi un transfer la FC Barcelona!

Impresarul lui Nico Williams s-a întâlnit cu șefii Barcelonei

Cotidianul catalan Sport scrie că Williams junior ar fi ajuns la un acord cu catalanii:

„Impresarul său, Felix Tainta, s-a întâlnit cu șefii grupării blaugrana și au pus împreună la punct detaliile contractului”.

În iarnă, jucătorul și-a prelungit contractul cu Athletic Bilbao până-n 2027, dar are o clauză care-i permite să se transfere în schimbul unei sume cuprinse între 55 și 58 de milioane de euro.

Joan Laporta, președintele Barcelonei: „Ne permitem transferul lui Nico Williams”

Cu trimitere la el, președintele Barcelonei, Joan Laporta, a declarat recent: „Așa cum stau lucrurile astăzi, ne permitem transferul lui Nico”. O afirmație care l-a scos din sărite pe președintele lui Athletic, Jon Uriarte.

Nico Williams / Foto: Getty Images

„Respectul între toți cei implicați în fotbal este fundamental pentru noi. Clubul nostru nu face presiuni publice pe jucătorii care au contract în altă parte pentru a-i semna”, a spus el.

Jon Uriarte, președintele lui Athletic Bilbao, a atacat Barcelona și Federația

Uriarte a atacat inclusiv Federația, pentru faptul că nu l-ar fi protejat suficient pe Nico Williams de presa care i-a pus constant întrebări despre viitorul său.

„Nico a fost bombardat excesiv și incontrolabil cu întrebări despre viitorul său în ultimele săptămâni, deși este la naționala Spaniei pentru a participa la Campionatul European.

În opinia noastră, Federația nu a înțeles cum să-l protejeze pe Nico de asta!”, a tunat oficialul basc într-o conferință de presă. În afara Barcelonei, de Williams mai este interesată Bayern Munchen.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.