Campionate

Gianluca di Marzio a anunțat primul mare transfer al verii! Guardiola aduce la City un star din naționala Spaniei

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 15 iulie 2024

Dani Olmo, 26 de ani, este pe punctul de a semna cu campioana Angliei, Manchester City. Jucătorul are o clauză fixă în contractul cu RB Leipzig.

Manchester City este aproape de a bifa primul transfer de top al acestei veri. Potrivit jurnalistului Gianluca di Marzio, expert în mercato, campioana Angliei îl va achiziționa pe Dani Olmo, de la RB Leipzig.

Convinși de evoluțiile mijlocașului în vârstă de 26 de ani la turneul final din Germania, unde a câștigat titlul cu reprezentativa Spaniei, „cetățenii” vor să finalizeze transferul cel mai târziu marți - susține Di Marzio.

Dani Olmo are în contract o clauză de 60 de milioane de euro care expiră pe 20 iulie

Motivul grabei? Clauza din contractul său cu RB Leipzig este valabilă doar până sâmbătă. Dacă o accesează la timp, City nu va trebui să negocieze cu clubul din Bundesliga și va fi suficientă plata celor 60 de milioane de euro stipulate.

Olmo însuși a confirmat recent acest aspect, într-un interviu acordat postului de radio Cadena SER . „Mai este timp pentru clauză până pe 20 iulie, altfel vor fi negocieri dure după aceea. Sunt sub contract la Leipzig și vreau să câștig titluri”, a spus el.

Dani Olmo a dat 3 goluri și două pase decisive la Euro 2024

Aflat și pe lista lui Bayern, Olmo a înscris 3 goluri și a dat 2 pase decisive la Euro 2024. A punctat pentru reprezentativa Spaniei în „optimi”, la 4-1 cu Georgia, apoi în „sferturi”, contra Germaniei (2-1), și în semifinala cu Franța (2-1).

Problema lui? Se accidentează destul de ușor. Sezonul trecut, din această cauză, a ratat 20 de meciuri oficiale, în toate competițiile.

Dani Olmo, cel mai eficient jucător de la EURO/ FOTO Imago Images

Altfel, mijlocașul spaniol n-ar fi primul jucător al lui RB Leipzig care ajunge la Manchester City. Nu mai departe decât vara trecută, „cetățenii” l-au luat de la nemți pe internaționalul croat Josko Gvardiol. Prețul tranzacției: 90 de milioane de euro!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.