Nationala

Edward Iordănescu a luat decizia finală și va face anunțul oficial mâine: „Se va lămuri tot”

Articol de Eduard Apostol  —  marţi, 16 iulie 2024

Echipa națională își caută selecționer! Edward Iordănescu, 46 de ani, se va despărți de prima reprezentativă, mâine ar putea sosi anunțul oficial în privința faptului că nu va continua relația cu FRF. „Azi-mâine, vedem. E posibil, da”, au reacționat pentru GSP.ro sursele apropiate lui Edi.

Edward Iordănescu și-a încheiat oficial aventura la naționala României, după ultimul meci de la Euro 2024, cu Olanda, iar ultimele informații susțin faptul că FRF trebuie să caute selecționer pentru „tricolori”.

Lui Edi i s-a terminat contractul cu Federația, nu va exista un altul nou. S-a vorbit încă de la finalul experienței României în Germania că sunt șanse mari ca Iordănescu să nu continue cu naționala, cu toate insistențele jucătorilor primei reprezentative.

Azi, conform informațiilor as.ro, Edi ar fi decis să nu-și reînnoiască relația cu FRF și, în acest sens, și-ar fi anunțat colaboratorii din staff. Sursele GSP.ro susțin că în cel mai scurt timp, mâine, cel târziu, ar urma să fie un anunț oficial.

4puncte a obținut România la Euro 2024, victorie cu Ucraina și remiză cu Slovacia, pierzând partidele cu Belgia și cu Olanda

Apropiații lui Edward Iordănescu pentru GSP.ro: „Vedem, azi, mâine, dar e foarte posibil, da!”

Aventura lui Edward Iordănescu se încheie, astfel, la prima reprezentativă. Președintele Răzvan Burleanu urmează să ofere explicații vizavi de negocierile cu antrenorul. În ceea ce-l privește pe Edi, situația lui e clară.

„Vedem, azi-mâine, se va lămuri tot. Da, e posibil să fie finalul”, au replicat pentru GSP.ro apropiații lui Edward Iordănescu, atunci când au fost chestionați dacă antrenorul se va despărți definitiv de echipa națională.

Edward Iordănescu ar putea să-și continue cariera în țările arabe după vacanța estivală. GSP.ro scria zilele trecute de promisiunea pe care antrenorul le-a făcut-o gazdelor naționalei de la Wurzburg, despre faptul că va reveni acolo în august pentru un sejur alături de familie.

1,43este media punctelor pe meci obținute de Edward Iordănescu la naționala României în mandatul său, începând cu ianuarie 2022

Edward Iordănescu e în vacanță în Spania cu familia

În acest moment, actualul selecționer al României este în vacanță în Spania, unde se relaxează alături de familie.

Cu Edi Iordănescu pe bancă, România a ajuns în „optimile” unui Campionat European pentru prima dată după 24 de ani. „Tricolorii” au fost eliminați de Olanda, care a ajuns până în semifinale.

După meciul cu Olanda (0-3), la conferința de presă, Iordănescu a lăsat de înțeles că nu va mai continua, spunând că dorește să petreacă mai mult timp alături de familie.

„Are un termen-limită. Probabil pe data de 23 vom afla dacă se va prelungi contractul sau vom avea un nou selecționer. Comitetul Executiv se va întâlni pe 23 (n.r. iulie). Din ce știu, șansele sunt mici să semneze acum. Poate oferta va fi rediscutată”, a declarat ieri Emilian Hulubei, șeful AFAN, la „Liga DigiSport”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.