Europa League

Un jurnalist maghiar, cuvinte dure înainte de returul Corvinului cu Paksi: „Sunt la ani-lumină distanță”

Windecker, în duel cu Manolache în Paksi - Corvinul 0-4. Sursă foto: Paksi FC

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 16 iulie 2024

Jurnalistul maghiar Samu Csinta a avut cuvinte dure la adresa României și a presei române, înainte de returul Corvinului cu Paksi, din preliminariile Europa League.

Corvinul Hunedoara a învins câștigătoarea Cupei Ungariei, Paksi, în primul tur preliminar al Europa League, scor 4-0.

Jurnalistul maghiar nu a apreciat titlurile din ziarele românești care notau că formația hunedoreană „a umilit-o” pe Paksi.

Corvinul a făcut legea pe terenul lui Paksi. Sursă foto: Emil Sebastian Popescu

Presa maghiară: „ Fotbalul «Orban», cum este numit fotbalul maghiar acolo, le-a produs frustrări românilor”

„A fost dureros să văd că Paksi, care este cunoscută ca o echipă cu un spirit bun și conștientă de valoarea ei și de limitările ei, a dat impresia unei trupe de dive bătute. Asta nu e bine pentru nimeni, în special pentru Paksi.

Și ca să facă imaginea de umilință mai nuanțată, victoria Corvinului e plasată pe un piedestal ca simbol al superiorității față de fotbalul maghiar de către presa vecinilor de la est. În ultimii 15 ani fotbalul «Orban», cum este numit fotbalul maghiar acolo, le-a produs frustrări românilor”, a transmis jurnalistul maghiar în publicația maghiară Nemzeti Sport.

Presa din Ungaria: „Este la ani-lumină distanță”

Jurnalistul maghiar a menționat că la nivel de copii și juniori România este mult în spatele Ungariei.

„În plus față de rezultatele mai bune ale naționalei Ungariei, antrenarea juniorilor și sistemul de academii este la ani-lumină distanță”, a transmis jurnalistul maghiar Samu Csinta, în articolul său publicat în Nemzeti Sport.

Corvinul Hunedoara va înfrunta Paksi pe teren propriu, în returul primului tur preliminar Champions League, joi, de la ora 21:00.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.