Liga Campionilor

Ce au postat cei din San Marino pe rețelele de socializare, cu două ore înainte de FCSB - Virtus: „Avem nevoie de doar 7 goluri!”

+41 Foto
Virtus - FCSB, în primul tur al Ligii Campionilor / foto: Ionuț Iordache

Articol de Cezar Titor  —  marţi, 16 iulie 2024

FCSB și Virtus va avea loc în această seară, de la ora 20:30. Partida din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor este programată pe Stadionul Steaua, fiind în format liveTEXT pe GSP.ro și transmisă pe platforma Voyo.

Cu doar câteva ore înaintea partidei cu FCSB, pagina dedicată fotbalului din micuța enclavă peninsulară, arhicunoscută pentru glumele postate de-a lungul timpului, majoritatea fiind ironii la adresa propriei prime reprezentative, a avut un mesaj inedit.

Mesaj înainte de FCSB - Virtus: „Alegem să credem!”

„Virtus joacă în Champions League astăzi! Acquaviva va întâlni FCSB în România pentru returul celei mai tari competiții intercluburi. Aceștia au nevoie de doar șapte goluri pentru a răsturna rezultatul și a se califica în următoarea fază. Alegem să credem!”, au scris cei de la San Marino Futbol pe platforma X.

În tur, FCSB s-a impus cu un neverosimil 7-1, unul dintre cele mai bune rezultate ale unei echipe din România în cupele europene. Dinamo-Crusaders FC 11-0, din sezonul 1973-1974 al Cupei Campionilor Europeni, rămâne cea mai mare umilință administrată de o echipă din România într-o competiție continentală.

+41 Foto
Virtus - FCSB, în primul tur al Ligii Campionilor / foto: Ionuț Iordache

Golurile campioanei en-titre din Superligă au fost reușite de Darius Olaru, care a izbutit un hat-trick, și de Daniel Popa și David Miculescu, fiecare trecându-și în cont câte o „doppietta”.

Între partidele cu Virtus, FCSB a debutat și în noul sezon de Liga 1, remizând cu Universitatea Cluj în prima etapă, scor 1-1. Alexandru Musi, revenit în angrenajul bucureștenilor, a deschis scorul, însă veteranul Dan Nistor a egalat de la punctul cu var.

În turul doi, pe FCSB o așteaptă Maccabi Tel Aviv, campioana en-titre din Israel. Macccabi a „deschis” sezonul cu un trofeu, impunându-se în Supercupa Israelului: 2-0 cu Maccabi Petach Tikva. Golurile „galbenilor” au fost reușite de Eran Zahavi și Matan Hozez.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.