Liga Campionilor

Surpriză! Titular la FCSB în Europa după 3 ani

+5 Foto
Elias Charalambous

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 16 iulie 2024

FCSB joacă în această seară returul cu Virtus din turul I preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României are de îndeplinit o formalitate după ce s-a impus în tur fără drept de apel, scor 7-1. Elias Charalambous (43 de ani) l-a titularizat în poartă pe Andrei Vlad (25 de ani). Este prima apariție în Europa pentru portarul roș-albaștrilor, după 3 ani.

Vlad a fost rezervă la meciul tur din San Marino. A evoluat doar în Supercupa României, disputată pe 4 iulie în fața Corvinului. Vlad revine în primul „11” al FCSB-ului într-un meci din cupele europene după 3 ani. Se întâmpla pe 29 iulie 2021, atunci când FCSB era eliminată rușinos de ShakhterKaragandy, turul II preliminar din Conference League.

Andrei Vlad, titular pentru FCSB în Europa după 3 ani

Echipa de start trimisă pe teren de Elias Charalmbous pentru meciul cu Virtus (4-2-3-1): A. Vlad - V. Crețu, Haruț, Chiricheș, Kiki - Edjouma, Alhassan - Ștefănescu, Băluță, Luis Phelipe - Miculescu

Rezerve: Târnovanu - Panțîru, Șut, Lixandru, D. Popa, Antwi, Pandele, Olaru, Musi, Ngezana, D. Popa

Charalambous a surprins și prin faptul că a folosit mai mulți titulari în acest duel, care reprezintă o formalitate după victoria din tur. Jucători precum Chiricheș, Băluță, Ștefănescu sau Crețu sunt în primul „11”.

Andrei Vlad

Vlad nu are amintiri plăcute de la ultimul meci în care a fost titular pentru FCSB în cupele europene. Pe 29 iulie 2021, actuala campioană a României a fost eliminată rușinos de Shakhter Karagandy. A fost 2-1 după timpul regulamentar și 2-1 după prelungiri.

S-a terminat 5-3 după loviturile de departajare, iar FCSB a ieșit încă din turul II preliminar din Conference League. Vlad a greșit atunci la primul gol marcat de formația din Kazahstan. FCSB a bifat la acel moment o bornă negativă. A devenit prima echipă din fotbalul românesc eliminată de o formație din Kazahstan.

Contractul lui Andrei Vlad cu campioana României expiră în iarnă. Mihai Stoica, oficialul FCSB-ului, a anunțat recent că acesta va primi prelungirea contractului. Ștefan Târnovanu (24 de ani) este portarul titular al FCSB-ului.

300.000 de euroe cota lui Andrei Vlad, potrivit Transfermarkt

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.