Campionate

Anunț important făcut de impresarul lui Ionuț Radu! Ce urmează în cariera portarului român

Ionuț Radu nu l-a putut scoate din poartă nici pe titularul Neto la Bournemouth / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 16 iulie 2024

Andrei Ionuț Radu (27 de ani), portarul român aflat încă în proprietatea lui Inter, ar putea evolua din nou în Franța. „Am venit astăzi la sediul clubului pentru a vorbi și despre situația lui. Tatonăm piața din Hexagon, poate apare vreo ofertă. Pentru moment totuși nu avem alte noutăți”, a declarat Crescenzo Cecere, unul dintre agenții goalkeeperului.

Ionuț Radu are șanse infime de fi păstrat de Inter pentru ultimul an al contractului cu nerazzurrii, deși s-a prezentat de câteva zile la reunirea lotului și reluarea pregăririlor echipei lui Simone Inzaghi.

Gafa comisă în acel joc de la Bologna, ce a contribuit (chiar dacă nu decisiv!), la pierderea unui scudetto în 2021-2022 i-a semnat definitiv destinul și l-a tot plimbat pe la diferite echipe sub formă de împrumut. Acum și campioana Italiei, și fostul căpitan al naționalei U21 s-au pus de acord pentru un transfer definitiv. Numai că nimic nu se leagă!

Ionuț Radu a apărat în 52 de meciuri la Genoa, în tricoul căreia a avut cea mai bună perioadă din Italia / Foto: Getty Images

Pistele Genoa și Empoli au eșuat pentru Radu

Goalkeeperul de 27 de ani s-a întors foarte dezamăgit și din Premier League, după doar cinci partide ca integralist la Bournemouth, și a refuzat deja o variantă de a merge la Como, nou-promovata pregătită de Cesc Fabregas, care s-a orientat spre alte soluții.

S-a scris apoi că se profila o revenire la Genoa, unde ar fi putut deveni coleg cu George Pușcaș, în condițiile în care Grifonul l-a vândut la Inter pe spaniolul Josep Martínez cu 13 milioane de euro. Poate chiar ca monedă de schimb la cumpărarea atacantului Albert Gudmundsson.

„Roș-albaștrii" sunt aproape să bată palma cu Mallorca pentru Leo Roman (4,5 milioane de euro plus bonusuri), potrivit Il Secolo XIX, astfel că șansele lui Ionuț s-au redus la zero. La fel s-a întâmplat și cu negocierile legate de zvonul unei mutări la Empoli, fosta echipă a lui Răzvan Marin.

Și aici era nevoie de un portar titular după ce Elia Caprile s-a întors la Napoli. Din păcate pentru el, gruparea toscană, preluată de Roberto D'Aversa, antrenorul ce nu l-a folosit nicio secundă la Parma în 2019-2020, e gata să-l ia pe columbianul Leo Roman de la AC Milan.

St. Etienne și o echipă elvețiană l-au mai vrut

După câte se pare, pentru Radu ar rămâne mai multe șanse pentru un transfer în afara Peninsulei. Într-un campionat în care a mai apărat.

Ionuț Radu, primind aici un gol de la Alexis Claude-Maurice într-un meci cu Lens din mai 2023 / Foto: Imago

Există ceva contacte în Franța, unde jucătorul aflat în proprietatea lui Inter a fost timp de cinci luni la Auxerre. „Am venit astăzi la sediul clubului pentru a vorbi și despre situația lui. Tatonăm piața din Hexagon, poate apare vreo ofertă. Pentru moment totuși nu avem alte noutăți în privința lui Radu", a anunțat unul dintre agenții săi, Crescenzo Cecere, declarația fiind publicată de Fcinternews.it.

În noiembrie 2022, s-a scris în presa din Hexagon că ar fi existat un interes din partea lui St. Etienne. La fel cum în perioada Bournemouth, pusese ochii pe el o echipă din Elveția.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.