Liga Campionilor

Numărul OFICIAL al spectatorilor prezenți în Ghencea, la meciul FCSB - Virtus, din preliminariile Ligii Campionilor

+20 Foto
Meciul retur dintre FCSB și Virtus nu a atras o asistență numeroasă. Doar câteva mii de oameni, sub 5.000, au fost în tribunele stadionului din Ghencea la partida din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor.

Articol de Eduard Apostol, Marius Mărgărit, Raed Krishan (foto)  —  marţi, 16 iulie 2024

Meciul retur dintre FCSB și Virtus nu a atras o asistență numeroasă. Numărul oficial al spectatorilor, anunțat de organizatori, a fost de 7.262.

În urmă cu o săptămână, FCSB a câștigat fără drept de apel meciul tur cu Virtus, campioana din San Marino, scor 7-1. Având în vedere scorul din partida tur și calitatea adversarei, partida retur a fost doar o formalitate pentru roș-albaștri.

Drept dovadă, Elias Charalambous a inclus în primul „11” mulți jucători obișnuiți mai degrabă cu rolul de rezervă.

GALERIE FOTO. Imagini dezolante în Ghencea » Sub 5.000 de oameni au fost pe stadion la FCSB - Virtus

Lipsa mizei s-a reflectat și în numărul de spectatori. Puțin peste 7.000 de oameni au fost în tribunele arenei din Ghencea, la startul partidei, pentru a-i vedea la treabă pe Ștefănescu, Băluță și Chiricheș.

Foarte multe scaune de pe stadionul „Steaua” au rămas neocupate, după cum se poate observa în imaginile surprinse de fotoreporterul GSP:

Cum a variat numărul de spectatori în sezoanele precedente

Pentru FCSB este ceva neobișnuit să dispute meciuri europene cu atât de puțini oameni în tribune.

Vara trecută, tot în Ghencea, în turul 3 preliminar din Conference League, roș-albaștrii au remizat cu Nordsjaelland, scor 0-0. La acea partidă, stadionul Ghencea a fost aproape plin, numărul oficial de spectatori fiind de 27.135.

Chiar mai impresionante au fost asistențele din vara lui 2022, în campania de calificare în grupele Conference League, sezonul 2022/2023.

Atunci, 25.228 de oameni au urmărit pe viu duelul cu Saburtalo din turul 2 preliminari, 40.457 de spectatori au fost la meciul cu Dunajska Streda din turul 3, iar la play-off-ul cu Viking au fost 30.134 de oameni, cu mențiunea că nu întreaga Arenă Națională a fost deschisă, ca urmare a unei interdicții dictate de UEFA.

În acest sezon, în turul 2 preliminar din Liga Campionilor, FCSB va da piept cu Maccabi Tel Aviv.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.